Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma ZonaD

0

Fundația Gabriela Tudor a lansat în luna martie programul multi-anual Platforma ZonaD, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul urmărește profesionalizarea artiștilor și operatorilor culturali, susținerea creației artistice originale la intersecția între diverse discipline artistice, dezvoltarea și atragerea de noi publicuri, susținerea mobilității, precum și a spațiilor culturale independente. Activitățile derulate în perioada 2018-2019 își propun să răspundă mutațiilor de paradigmă la nivelul sectorului cultural și fragmentării scenei artistice, și să încurajeze un nou tip de comunitate și responsabilizare, atât din partea practicienilor din domeniul artistic, cât și a publicului, oferind dansului contemporan șansa unei dezvoltări sănătoase pe termen lung.

Platforma ZonaD reprezintă în egală măsură o dezvoltare și amplificare a activității laboratorului ZonaD al Fundației care s-a dezvoltat în ultimii ani de la un fost spațiu independent (2012-2014) la o platformă mobilă cu multiple conexiuni și parteneriate în București și în țară (2015-2017).

 

Programul a fost lansat prin componenta #START care oferă un format de învățare pentru tineri artiști, curatori și manageri culturali în cadrul unor ateliere de management derulate în mai multe orașe din România, precum și al unor sesiuni de mentorat și coaching artistic și/sau organizațional, susținute de experți cu experiență de lung termen în zona artelor spectacolului. Primul atelier #START a fost organizat la LINOTIP – Centru Independent Coregrafic din București în perioada 12 – 14 martie și a inclus o serie de discuții și exerciții practice privind parcursul de la idee la dezvoltarea unui proiect relevant pentru scena de artă contemporană din România. Următoarele activități includ susținerea a unor sesiuni regulate de mentorat artistic și cultural, acordarea bursei „Gabriela Tudor” în management cultural, precum și organizarea în luna iunie a unui atelier de management cultural la Brașov. De asemenea, în cadrul Platformei ZonaD va fi organizat începând cu luna iunie turneul „dans#wanderer” cu spectacole și ateliere la București, Sfântu-Gheorghe, Timișoara, precum și pe litoralul Mării Negre, unde va avea loc în a doua jumătate a lunii august un cantonament de dans contemporan condus de coregraful Cosmin Manolescu.

 

Prin componenta #START a programului, Fundația relansează marca de consultanță și coaching pentru sectorul cultural – United Experts – fondată în 2007 de Gabriela Tudor și Programul Cultural Elvețian în România. Din 2009, marca United Experts este deținută de Fundația Gabriela Tudor, care continuă să organizeze periodic ateliere de management cultural și să ofere servicii de coaching în dezvoltare organizațională pentru artiști și operatori culturali .

 

Platforma ZonaD este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, inițiat de Cosmin Manolescu. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.