Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PETITIE: Share/like and sign in pentru Parcul Natural Văcărești

0

Dragă locuitor al capitalei,

În București există un spațiu verde care se întinde pe o suprafață de 190 de hectare, din cartierul Berceni până în Vitan, lângă lacul Dâmbovița, în „groapa” Văcărești. Dacă, din întâmplare, te afli în zonă, urcă-te pe digul care o înconjoară și privește în zare. O să ai surpriza de a vedea o „deltă” în miniatură: canale, lacuri, stuf, sălcii, totul acoperit de zvon de păsări ciudate. Vei simți mirosul naturii autentice care a pus treptat stăpânire pe o zonă industrială, prăfuită și gri.

Un grup de inițiativă alcătuit din oameni de știință, activiști și personalități media, coordonați de Asociația Salvați Dunărea și Delta, și-a propus să declare această zonă, Parc Natural Urban. Există toate argumentele în sprijinul acestei idei: acolo trăiesc peste 40 de specii de păsări protejate de legislația românească și europeană. Specialiștii care au evaluat zona au descoperit și vidra, specie protejată, animal extrem de sensibil și discret, semn că avem de-a face cu o zonă naturală autentică.

Pe baza acestor dovezi, Academia Română și-a dat acordul pentru transformarea zonei în Parc Natural! Poți descărca avizul primit precum și studiul de fundamentare, aici.

Pentru a ne îndeplini obiectivul, mai avem nevoie de avizul Primăriei Sectorului 4. Primarul Piedone trebuie convins că aria despre care vorbim nu poate fi altceva decât Parc Natural Urban, nu cartier rezidențial din sticlă și beton sau teren de golf așa cum probabil se spera. Pentru acest lucru am demarat o campanie de informare și o petiție pro Văcărești pe care te rugăm să o semnezi. Poate fi găsită pe pagina de Facebook a Parcului Natural Văcărești, aici: Semnează petiția! Intră, dă like/share și sign in!

Parcul Natural Văcărești ar putea deveni primul parc natural urban din România și printre cele mai mari din Europa (în Praga, de exemplu sunt în număr de 88!). Adică, un fel de Muzeu Antipa, dar viu. O Casă a Naturii (inversul urâtei Casei Poporului) între blocurile comuniste și mall-urile capitaliste. Poate deveni locul autentic și sălbatic unde poți veni la plimbare, la școală, la bird watching, sau pur și simplu unde poți vedea cel mai frumos apus din București. Și asta fără să te coste nimic.

             Pentru început însă trebuie să ne convingem aleșii că dorim acest lucru. În acest demers avem sprijinul Ministerului Mediului și al Schimbărilor Climatice și al comunității științifice din România (prin Academia Română). Ne mai lipsește semnătura Primarului Piedone ca să putem merge mai departe. Nu ne va fi ușor, însă nu ne vom lăsa până nu-l vom convinge de utilitatea celui mai mare proiect de conservare a naturii din București din ultimii 24 de ani!

         Îți multumim pentru sprijin și te vom ține la curent pe contul de Facebook și pe www.salvatidelta.ro despre mersul campaniei noastre. Și nu uita, când ai drum în zonă, urcă pe dig și ia o pauză de 30 de minute privind la spectacolul naturii autentice.          

Proiectul Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton este implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, realizat în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul agenției de publicitate Propaganda și susținut de Dorna.

 

KV_Delta Nilului

www.salvatidelta.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.