Peste 6.000 de persoane au participat la Bucharest International Marathon. Vezi cateva poze!

1

Peste 6.000 de persoane au participat în weekendul 8-9 octombrie, la cea de-a patra ediție a celui mai mare eveniment sportiv de atletism stradal internațional găzduit de capitală  – Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Asociaţia Bucharest Running Club a organizat weekendul trecut cea de-a patra ediție a Raifffeisen Bank  Bucharest International Marathon: Crosul Copiilor în ziua de sâmbată, 8 octombrie și cursele pentru adulți pe 9 octombrie.

În ziua Crosului Copiilor s-au adunat peste 1300 de copii cu vârsta între 4 și 12 ani, care au demonstrat că pasiunea pentru sport nu are vârstă. Copiii s-au bucurat de o zi însorită, cu numeroase activități distractive din partea Da Vinci Learning, Cartoon Network, a cluburilor sportive prezente în Piața Alba Iulia și au avut parte de reprezentații artistice pe scenă. Totodată, ei au descoperit continentele lumii bucată cu bucată, construind cu piese LEGO la locul de joacă Triumful Cunoașterii.  Gabriela Szabo a anunțat startul pentru micuți, iar câștigătorii au urcat pe scenă împreună cu mascotele Cartoon Network, Unilever și Raiffeisen.

În cadrul maratonului au participat alergători din 51 de țări: România, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Belarus, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Japonia, Ungaria, Polonia, Austria, Croaţia, Franța, Grecia, Brazilia, Cehia, Luxembourg, Slovenia, Mexic, Rusia, Bulgaria, Estonia, Argentina, Australia, Olanda, Belgia, Elveția, Turcia, Portugalia, Bahrain, Slovacia, Malta, Canada, Ukraina.

Învingătorul Maratonului de 42,195 km a fost etiopianul Tekla Metafeira, cronometrat cu 2 h 17 min 21 sec., urmat de kenyenii Korir Kimutai Willy pe locul doi, cu în 2 h 17 min 44 sec, și pe locul  trei, Kipkurui Kipsang Henry, la câteva zecimi de secundă de locul 2. Românul Surlea Gheorghe Constantin a ieșit pe locul 5 cu 2 h 26 min 33 sec.

La proba maraton femei, Kovaleva Marina (Rusia) a câştigat primul loc, terminând cursa în 2 h 33 min 20 sec. Pe poziţia secundă a sosit Beyene Guangul Hirut (Etiopia) cu timpul 2h 40 min 14 sec, iar pe locul trei Asrat Guangul Addis (Etiopia), cu  2h 40 min 54 sec. Locul 5 a fost ocupat de românca Cârlan Elena Daniela, ce a trecut de linia de finish cu după 2 h 42 min 26 sec. Rezultatele obţinute plasează oraşul printre capitalele de top.

Proba de Semi-maraton masculin  a fost câştigată de către Sang Silas (Kenya) cu 1h 02 min 34 sec, iar la feminin a câştigat reprezentanta României, Drăgătoiu Georgiana (Buzău) cu 1h 16 min 37 sec. Cursa Ştafetă a fost câştigată de echipa Știința Bacău., urmată de Dinamo Chișinău şi de Buga Florentina. Cursa de 4 km în scaun cu rotile a fost câştigată, la masculin, de către Ștefan Teodor, din București, iar la feminin, de Dijmărescu Camelia din Arad. La Cursa Populară Gillette căștigătorii au fost Mâță Vladimir la masculin și Buga Florentina la feminin.

Au fost oferite 50 de premii în bani, cu sume cuprinse între 100 de euro şi 3000 de euro cât şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului.

Au alergat în 9 octombrie directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, cel mai bun tenismen român al momentului, Victor Hănescu, dar şi personaje din lumea mondenă, precum Gina Pistol.

Evenimentul a necesitat munca a peste 200 de persoane în timpul celor trei zile ale Sport Expo Maraton, ce s-a desfășurat între 7-9 octombrie în Piața Alba Iulia. Majoritatea voluntarilor au venit din partea Hospice Casa Speranţei  şi Viitor Plus Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă – cele două cauze îmbrăţişate de Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon cărora le-au fost donate fondurile provenite de la cursa populară cât şi cele provenite din vânzarea biletelor la Pasta Party. Acestora li s-au alăturat voluntari din partea Smart Atletic și studenți ai Universității de Educație Fizică și Sport.

Cealaltă jumătate a fost formată din arbitrii şi antrenorii de la Federaţia Română de Atletism, alături de care au lucrat jandarmii, echipele de la Administraţia Străzilor, Circulaţie, Poliţia Rutieră, Poliţia Comunitară şi mai ales Direcţia Învăţământ care a gestionat evenimentul din partea Primăriei Capitalei.

Companiile care au făcut posibilă ce-a de-a patra ediție a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt: Raiffeisen Bank – sponsor principal, Volkswagen, adidas – sponsor tehnic, Gillette – antiperspirantul oficial al maratonului și sponsorul Cursei Populare, margarina Becel (Unilever), GlaxoSmithKline, PwC Romania, și partenerii: Astra Asigurări, Fundația Vodafone România, LIDL, Izvorul Minunilor, Isostar, hotel Athénée Palace Hilton, Unirea Shopping Center, City  Grill, Privilege Catering, Hanu’ Berarilor,  World Class, Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA.

Partenerii media ce sprijină acest eveniment sunt: : TVR1, Cartoon Network, National TV, Europa FM,  Ioana, Flacăra, Men’s Health, Zile și Nopți, The Diplomat, Alerg, Mbike, 121.ro,  Green Report, romaniapozitiva.ro, lumebuna.ro, liberinmiscare.ro, insport.ro,  .

Partenerii instituționali sunt: Primăria București, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic Român, Administrația Lacurilor și Parcurilor de Agrement București, Smart Atletic și Ro Club Marathon.

Fondurile strânse vor vor fi trimise către cele două organizații non-profit afiliate maratonului: Viitor Plus – Asociația pentru dezvoltare durabilă și Hospice Casa Speranței.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon:

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club, în colaborare cu Primăria București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic Român, Federația Română de Atletism și beneficiază de sprijinul sponsorilor care facilitează sutele de premii de la fiecare ediție a maratonului.

Competiția este acreditată internațional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor stradale mondiale și afiliată AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor Stradale).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: 7 Octombrie - 14 Octombrie: Stiri despre responsabilitate, de pe site-uri adunate | CSR media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.