Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tentativa de record mondial! Peste 5900 de români s-au înscris deja la „Record pentru viață”.

0

Maratonul inscrierilor la „Record pentru viață – 110 ani de SALVARE a VIEȚII” continua

Românii vor să înveţe să salveze o viaţă! Până acum, peste 5900 persoane şi-au anunţat prezenţa la tentativa de record mondial de la finalul lunii mai, de pe Arena Națională din Bucureşti. Ceea ce este cu adevărat motivant și demn de luat în considerare este faptul că peste 25% dintre aceștia sunt victime colaterale ale unui stop cardiorespirator în familie sau în cercul de cunoștințe.

record-pentru-viata

Doritorii sunt aşteptaţi şi în continuare să se înscrie la evenimentul organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, pe pagina de Internet www.recordpentruviata.ro. Primii 12.000 de participanți înscriși vor fi alertați prin intermediul aplicației Există un Erou în fiecare dintre voi de fiecare dată când o persoană va fi în stop cardiorespirator în apropierea lor!

La evenimentul „Record pentru viață – 110 ani de SALVARE a VIEȚII”, fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace şi 2 insuflări pulmonare. Vor fi prezenți și 600 de instructori atestați. Performanţa cursanţilor va fi recunoscută ca record mondial de către specialiştii Guinness World Records (GWR). În acest sens, un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Națională în ziua recordului.

Cursanții români încearcă să se autodepășească, exact în anul în care Salvarea împlinește 110 ani de existență. O performanță similară a fost înregistrată în Cartea Recordurilor în 27 iulie 2011, când 7.402 români au învățat simultan cum să facă resuscitare și să acorde primul ajutor. Recordul s-a înregistrat pe stadionul Dinamo București și s-a intitulat „Salvăm vieți și intrăm în Cartea Recordurilor”.

Actiunea este sponsorizată de Banca Transilvania, La Maison, Nescafe Alegria, City Insurance și DEV51. Partenerii științifici ai evenimentului sunt Centrele de Excelență în Cardiologie Ares.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.