Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 25% dintre copiii instituționalizați nu au primit niciodată un cadou

0

Peste 25% dintre copiii din centre de plasament de stat spun că nu și-au sărbătorit niciodată ziua de naștere și nu își amintesc să fi primit vreodată un cadou. Poveștile lor, ale copiilor abandonați, abuzați sau orfani sunt greu de imaginat și sunt atât de triste încât mulți tind să le ignore, simțindu-se neputincioși în față durerii lor.

 Asociația SOS Viețile Copiilor luptă pentru că acești copii și tineri instituționalizați să trăiască o viață cât mai apropiată de cea normală și încearcă să le ofere programe educaționale complexe, amintiri frumoase și servicii sociale și medicale.

Reprezentanții asociației își doresc ca publicul larg să afle despre situația grea a copiilor și tinerilor instituționalizați și să se implice activ pentru a schimba acesta realitate tristă. Mesajul asociației este un semnal de alarmă pentru noi toți: „Copiii din centrele de plasament există și nu trebuie să uităm de ei. Dacă nu sunt ai nimănui, înseamnă că sunt ai noștri, ai tuturor și este responsabilitatea noastră să le oferim o viață mai bună.”

De 1 iunie, Asociația SOS Viețile copiilor, în parteneriat cu Noriel, partener cu tradiție al organizației, va bucură cu jucării 50 de copii instituționalizați din Sectorul 4, în cadrul proiectului „Toy for Joy – Jucărie care aduce bucurie”, aflat la a 2-a ediție.

Sâmbătă, 31 martie, voluntarii SOS Viețile Copiilor vor împarți darurile copiilor din 11 apartamente de tip familial și la Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii din Sectorul 4. Orice altă donație de jucării este binevenită și după 1 iunie, voluntarii asociației vizitându-I săptămânal pe copii. Mai multe informații despre proiectele asociației se găsesc pe site-ul www.sosvietilecopiilor.ro.

Cadouri de la SOS Vietile Copiilor si Noriel

S.O.S Viețile Copiilor este o organizație non-profit care încearcă să construiasa o viață mai bună pentru copiii și ținerii din centre de plasament de stat și medii defavorizate. Asociația desfășoară programe prin care încearcă reducerea traumei instituționalizării și facilitarea integrării sociale a copiilor și tinerilor instituționalizați, prin programe educaționale complexe, cu impact puternic pentru dezvoltarea personală a beneficiarilor. Detalii pe www.sosvietilecopiilor.ro.

www.sosvietilecopiilor.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.