Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1,000 de tineri bucureșteni mai aproape de un viitor împlinit

0

Bilantul îmbucurător al celor 5 zile de Conferinte practice pentru tineri BookLand Evolution din București este dovada clară a nevoii tinerilor pentru o asemenea inițiativă: peste 1,000 de liceeni și studenti au venit să afle poveștile de succes ale speakerilor!

De luni până vineri (9-13 martie), în intervalul orar 18:00-20:00, au luat cuvântul profesioniști consacrați, dornici să le împărtășească sincer experiențele lor de viață, cu bune și cu rele, în speranța că le vor servi drept inspirație și îi vor ajuta să își descopere vocația și să identifice soluțiile optime pentru viitorul profesional. Nu mai puțin de treizeci de speakeri au fost prezenți în prima săptămână a conferințelor practice în București, oferindu-le liceenilor și studenților lectii prețioase de viată. Tinerii au primit și suportul necesar pentru a-și îndeplini visurile, cele treizeci de personalități din diferite domenii oferindu-se să devină mentori pentru tineri aspiranţi la o carieră similară.

 

Mihai Găinușă le-a vorbit celor prezenți despre parcusul și experiența sa profesională și cum să reușit să îmbine pasiunea cu profesia pe care o practică cu succes în prezent. Cornel Ilie a venit cu o abordare nonconformistă, lansând provocarea:  „Ai face ce dictează un zar?”, iar zarurile au decis că însuși el trebuie să se supună unei provocări date de către unul dintre tinerii prezenți la conferință și anume să faca flotări, spre deliciul participanților. În demersul său de a le împărtăși tinerilor cum anume pot găsi calea către succes,  Florin Grozea a reușit să discute cu copiii despre ce înseamnă reușita și cum anume pot aceștia să ia alegerile cele mai potrivite și să își urmărească idealurile. Celebra actriță Ana Ularu le-a povestit cu sinceritate celor prezenți despre contribuția pe care au avut-o cărțile în dezvoltarea sa personala și profesională. In prima seară a conferințelor practice pentru tineri, renumita Mihaela Tatu, prezentatoare TV și trainer acreditat ANC, le-a dezvăluit secrete despre cum o dicție perfectă și o atitudine pozitivă le pot aduce job-ul de vis.  Cristina Bazavan, jurnalist, a discutat despre educaţie şi despre rolul pe care l-au jucat cărţile în cariera sa.

Lectura în sine nu e doar un mod de obţinere a cunoştinţelor, ci ar trebui să devină un obicei. Obiceiul de a citi, ca şi umorul, ne poate diferenţia unii de alţii. Aş promova asta pînă în pânzele albe. Nu m-aş feri să spun „E cool să citeşti” sau „Ce mişto carte”, dacă ştiu ca mesajul a ajuns unde trebuie. În era digitală, putem accepta multe schimbări, însă de citit, tot cu ochii citeşti. Şi cu inima.”,  i-a încurajat Corina Ozon pe tineri.

Vineri, la finalul seriei de conferinte, a fost desemnat prin tragere la sorti câstigătorul locului gratuit în Tabăra Coolturală BookLand. Apoi alti liceeni norocosi, câte unul în fiecare oras în care BookLand Evolution va poposi pana pe 5 iunie, vor avea sansa să petreacă o vară de neuitat în tabără.

Aventura culturală continuă si în alte 11 orase, caravana Conferintelor practice,  in perioada imediat urmatoare, aceste conferinte desfasurandu-se la Brasov.

Prima parte a Conferințelor (sesiunea de primăvară) se va încheia în vară după 60 zile iar cea de-a doua parte (sesiunea de toamnă) are aceeași durată (21 septembrie – 4 decembrie); în total, peste 1.000.000 liceeni și studenți din 23 orașe sunt invitați să descopere soluții pentru viitorul lor profesional și să își lărgească orizontul de cunoștințe mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de cei peste 800 profesioniști consacrați, care se vor alătura BookLand Evolution de-a lungul anului 2015.

 

BookLand Evolution le pune la dispoziție tinerilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro   prin care au acces la programe de practică, internship, traineeship, part-time jobs și voluntariat în companii sau organizații din România.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte

Parteneri non-media: Academia de Studii Economice din București – Facultatea de Marketing, Consiliul Național al Elevilor, Uniunea Studenților din România, Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București.

Partener media special: Zile si Nopti.

 BookLand_Evolution_2015_Bucuresti_1

Despre BookLand

În 2011 BookLand a adus schimbarea în lumea cărţii. A coborât-o din turnul de fildeş şi a adus-o în mijlocul oamenilor – în realitatea lor cotidiană şi în spaţiul lor de socializare şi recreere – făcând-o astfel mai accesibilă şi mai dezirabilă. BookLand s-a lansat în cel mai mare mall din Bucureşti, printr-un targ de carte pilot. La cererea editurilor a continuat timp de 3 ani cu o caravană naţională de carte, activă 10 luni pe an, care a poposit în centrele comerciale, pieţele şi parcurile din peste 40 oraşe, devenind cea mai amplă manifestare culturală.

Lansarea librariei online www.book-land.ro a fost un pas firesc, oferind peste 30.000 de titluri de carte, e-books, audiobooks, muzică, film, jocuri, cadouri si birotică de la peste 200 furnizori.

Tabăra Coolturala BookLand adresată tinerilor – cu 2 ediţii deja la activ – sub forma unui program de educaţie alternativă şi nonformală vizează stimularea competenţelor de comunicare şi creativitate.

Din 2014 avem noua misiune: de a le oferi gratuit tinerilor din întreaga ţară instrumentele necesare dezvoltării personale şi profesionale. Vrem să-i ajutăm să îşi descopere talentele, să acumuleze experienţe, să cunoască profesionişti şi să înveţe lucruri noi pentru a-şi putea modela viitorul. Conferinţele practice pentru tineri BookLand Evolution se adresează tuturor liceenilor din 23 oraşe care au avut ocazia de a întâlni 400 personalităţi marcante.

Ca extensie pragmatică a conferinţelor, inPractica.ro este o platformă GRATUITĂ în care tinerii pot găsi oportunităţi de practică, internship-uri, traineeship-uri, part-time jobs şi voluntariat, pentru a-şi perfectiona abilităţile, a dobândi cunoştinţe practice şi a-şi defini obiectivele carieristice.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.