Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 10 000 de vizitatori și 400 de specialiști HR la Angajatori de TOP București. Urmează ediția Virtuală

0

La finalul săptămânii trecute, pe 24-25 martie la Sala Palatului, a avut loc Angajatori de TOP București. Cel mai mare eveniment de carieră din România a reunit 100 de companii şi 5000 de oportunităţi de carieră, iar peste 400 de manageri și specialiști HR au împărtășit din experiența lor cu vizitatorii prezenți la eveniment.

imagine Angajatori de TOP_2

Ediția cu numărul 22 Angajatori de TOP București a reunit peste 10 000 de vizitatori, iar în următoarea perioadă, CV-urile lor vor fi analizate de specialiştii în recrutare şi vor fi stabilite o serie de interviuri. Pe lângă oferta variată de joburi, timp de două zile, candidații au interacționat cu cei peste 400 de specialiști în recrutare prezenți la eveniment, au primit feedback gratuit pe CV, au aflat cum poate evolua cariera lor și care sunt ultimele inovaţii în domeniile lor de interes și prin intermediul workshopurilor şi a conferinţelor.

Ce a atras atenția celor 10 000 de vizitatori:

  • Diversitatea companiilor prezente: 100 de companii cu planuri de recrutare în domenii de activitate diverse: IT & Telecom, Servicii și BPO, Financiar-Bancar, FMCG, Retail, Inginerie & Automotive, Logistică, Audit & Taxe, Marketing.
  • Nume mari de companii au fost prezente în cadrul ediţiei din această primăvară Angajatori de TOP. 10 companii din top 15 Cei mai doriţi angajatori (conform studiului „Cei mai doriti angajatori”, editia 2016) au confirmat prezenţa la Angajatori de TOP: Oracle, Microsoft, IBM, Vodafone România, Hewlett Packard Enterprise, Coca-Cola HBC România, Grup Renault România, P&G, EY, BCR.
  • 5000 de joburi şi oportunităţi de carieră pentru toate nivelurile de experiență. 17% dintre joburi au fost deschise candidaților cu peste 3 ani experienţă, 32% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 38% dintre joburi pentru candidaţii entry-level, iar 13% au fost poziţii în cadrul programelor de internship.
  • Peste 30 de workshopuri și conferințe. Top 3 cele mai apreciate conferințe au fost: Software Development Conference, susținută de Accenture și Société Générale European Business Services; Web & Mobile Conference, susținută de IBM, Updivision și Netopia; IT Megatrends: Robotics, AI & IoT Conference susținută de EY, Helios Vision și Sinups în cadrul cărora au participat peste 100 de persoane.
  • Sesiuni gratuite de consiliere în carieră. Probabil unul dintre cele mai vizitate standuri a fost standul CV Experts unde 4 specialişti cu vastă experiență în recrutare, le-au oferit celor prezenți informatii ultile despre cum pot trece cu succes procesul de recrutare și cum își pot îmbunătăți modalitatea de redactarea a CV-ului.

Din feedback-ul primit, vizitatorii ediției din această primăvară au apreciat oferta de joburi, programele de internship și trainee pentru care angajatorii au recrutat, numărul mare de companii care au fost prezente cu stand în cadrul evenimentului, subiectele abordate în cadrul workshop-urilor și sesiunile tehnice TechTalks, dedicate pasionaților de IT. De asemenea, 90% dintre vizitatori, au afirmat că și-au găsit minim un job pe profilul lor, în domeniul căutat, în cadrul Angajatori de TOP și că vor recomanda evenimentul celor care vor să se angajeze.

După ediția din București, evenimentul Angajatori de TOP continuă săptămâna viitoare cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro, în perioada 3-16 aprilie. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuită și se desfășoară pe o platformă online, găzduită de portalul de carieră www.hipo.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont şi un CV pe site-ul www.hipo.ro, iar ulterior pot interacţiona cu platforma 3D a evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Evenimentele de carieră virtuale precum Angajatori de TOP Virtual devin canale importante de recrutare, fiind instrumente utilizate frecvent în alte țări pentru eficientizarea proceselor de selecție. Angajatori de TOP Virtual este primul eveniment de acest tip lansat în 2013, de www.hipo.ro. Principalul avantaj oferit de acest tip de evenimente online este dat de accesibilitate, participarea este facilă indiferent de oraș, din propria locuință, prin intermediul laptopului sau a calculatorului.

Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Virtual sunt: Microsoft, Accenture, DB Global Technology, Kaufland România, Coca-Cola HBC România, Oracle, IBM, Grup Renault România, Kellogg’s, McDonalds România, Genpact, Pepsico, Federal-Mogul Motorparts, HP, Deloitte, P&G, DB Schenker, Carrefour, AMOMA.com, Schneider Electric, Hewlett Packard Enterprise, Raiffesen Bank.

Mai multe detalii despre evenimentele Angajatori de TOP vor fi disponibile în următoarea perioadă, pe www.hipo.ro.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare ;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara ;
  • DevTalks, eveniment care reunește peste 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computing și big data ;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români.
  • Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.