Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1.800 de elevi voluntari premiaţi în cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS

0

  “Happy SETS Day”

Cea de a treia ediţie anuală a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România – “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS s-a încheiat în cadrul unui eveniment special dedicat copiilor, pe stadionul Iolanda Balaş Soter din capitală, sub egida „Happy SETS Day”.

MIscarea nationala SETS 2014

Momentul central al evenimenului l-a constituit ceremonia de premiere a celor mai active Cluburi SETS – Mișcare și Distracție din București, care a avut loc în prezenţa Gabrielei Szabo, ambasador al mişcării SETS şi ministru al Tineretului şi Sportului  şi a altor oficialităţi reprezentând instituţiile şi organizaţiile partenere ale Fundaţiei PRAIS, din mediul public şi privat.

Cei peste 1.800 de elevi voluntari, cadre didactice şi părinţi prezenţi pe stadion au sărbătorit, alături de echipa Fundației PRAIS și de partenerii fondatori,  câștigarea celor 6 trofee SETS ale acestei ediții – câte unul pentru fiecare sector. Evenimentul a fost transmis live, pe canalul YouTube al SETS.

Inovaţie a mişcării SETS, Cluburile de Mişcare şi Distracţie sunt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Cluburile, precum și toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului școlar, sunt înscrise pe platforma online www.sets.ro, intrând astfel automat în competiţia finală. În cei patru ani de derulare a programului, peste 11.500 de elevi s-au înscris voluntar în 280 de Cluburi SETS, desfăşurând 4.770 de activităţi fizice, esențiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

“Este foarte important pentru viitorul naţiunii noastre să asigurăm tinerei generaţii premisele unei dezvoltări armonioase, oferindu-i acces la sporturi diverse. Când an de an, sub îndrumarea profesorilor, tot mai mulţi copii se implică voluntar în practicarea de activităţi fizice în cadrul mişcării naţionale SETS, nu putem decât să fim mândri de ei şi să-i susţinem în continuare”, a declarat Gabriela Szabo, ambasador al mişcării SETS şi ministru al Tineretului şi Sportului.

De la lansare și până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane – public larg. Pe lângă intervențiile directe în şcoli, mişcarea naţională SETS a dezvoltat portalul de informare publică dedicat atât părinţilor, cât şi copiilor – www.sets.ro, care înregistrează peste 77.000 de vizitatori, precum şi propria platformă social media (conţinând pagini şi conturi SETS de Facebook – peste 28.600 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Următoarea ediţie SETS va demara în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2014-2015.

“Recunoscută internaţional, mişcarea naţională SETS, iniţiată de Fundaţia PRAIS, reuşeşte cu succes de 4 ani să contribuie la prevenirea obezităţii infantile şi la promovarea stilului de viaţă sănătos în 3 mari comunităţi. Suntem recunoscători miilor de voluntari, partenerilor noştri instituţionali şi privaţi, care ne susţin în alianţa de valori care sprijină o cauză socială importantă”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea mişcării SETS.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări. Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.

Partenerii mişcării SETS sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj şi Neamţ, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre şi Carrefour.

Fundaţia PRAIS a fost înființată acum 11 ani de către compania PRAIS Corporate Communications. Misiunea acesteia este de a promova accesul la educație şi resurse pentru tânăra generaţie,  stilul de viață sănătos, grija față de natură,  economia sustenabilă. Cele 15 programe naţionale de marketing social, bazate pe comunitate, create şi dezvoltate până acum, vor fi urmate în curând de alte proiecte de mare amploare.

 

Link-uri utile:
www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS
www.praisfoundation.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.