Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pentru un mediu sanatos in Bucurestii Noi – împotriva aerului poluat de la groapa de gunoi Rudeni

0

Protest: Pentru un mediu sanatos in Bucurestii Noi

Sursa: aici.

Zilnic aerul zonei Bucureștii Noi ( 7 cartiere ) dar și al zonelor învecinate nouă este POLUAT cu:

H2S ( hidrogen sulfurat ) provenit din depozitul de deșeuri de pe teritoriul sectorului 1 București și cu

SO2 ( dioxid de sulf ) provenit din arderea biogazului în centrala termoelectica ( de cogenerare ) din perimetrul aceluiași depozit de deșeuri.

Cerem MĂSURI și ACȚIUNI IMEDIATE!

Nu mai vrem explicații și promisiuni de soluționare în viitor! Ne-am săturat! Am respirat destul OTRAVĂ! Răbdarea noastră a ajuns la limită!

Ambele gaze sunt extrem de nocive și expunerea pe termen lung la acestea afectează sănătatea populației din zonă, după aprecierea noastră undeva în jur de 200 000 de locuitori expuși direct!!!

Nepăsarea, reaua intenție sau tergiversarea față de soluționarea acestui fenomen care durează de ani de zile tinde să capete deja aspecte penale.

Atragem atenția și altor organe responsabile ale statului să se autosesizeze!

Aplecați-va, va rugăm insistent și urgent, și către cetățenii obișnuiți, plătitorii de taxe din cartierele din nord-vestul Bucureștiului și zona limitrofă din județul Ilfov!

Pe noi cine ne apară?

Adunarea civică „Pentru un mediu sănătos în cele șapte cartiere din Bucureștii Noi” este organizată de Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi în conformitate cu prevederile Legii 60 / 1991.

Adunarea civică a fost notificată atât către Primăria sector 1 cu adresa nr.7432 / 23 02 2018 cât și către Primăria Municipiului București cu adresa nr. 1604090 / 02 03 2018.

Mitingul se va desfășura la locația menționată – Piața Columb în fața actualului Teatru Excelsior, fost Masca, fost Înfrățirea – în intervalul orar 11:00 – 12:00 a.m. în dată de sâmbătă, 10 martie 2018.

Afluirea și defluirea participanților se va face pe străzile Nuvelei și Barlogeni.

Organizatorii vor purta că însemn distinctiv vestă, de culoare portocalie cu bandă reflectorizantă, inscripționată cu însemnele ” Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi”.

Rugăm insistent participanții să respecte în totalitate prevederile legii 60 / 1991 privind adunările publice și să respecte cu strictețe instrucțiunile organizatorilor prezenți cât și ale forțelor de ordine prezente la manifestare.

Vă rugăm să respectați întocmai orarul de desfășurare a mitingului legal organizat!

Mitingul are drept scop adresarea către autoritățile competente și responsabile cu păstrarea unui MEDIU SĂNĂTOS, conform Constituției României art. 35, în cartierele noastre a unui puternic SEMNAL DE ALARMĂ că situația actuală NU MAI POATE CONTINUA!

https://www.gicbn.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.