Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PARTENERIAT PENTRU OCUPARE in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Sud-Est”

0

Fundatia Motivation Romania, alaturi de partenerii sai Goals UK CIC, Fundatia Special Olympics din Romania, HR Specialists SRL, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta a lansat astazi, 14 Mai 2014, proiectul PARTENERIAT PENTRU OCUPARE in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Sud-Est”. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 18 luni, mai exact intre 31.03.2014 si 29.09.2015.

Obiectivul general al acestui proiect il reprezinta facilitarea integrarii pe piata muncii a persoanelor inactive, a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor, precum si a persoanelor care au parasit timpuriu scoala din regiunile mentionate mai sus.

In mod concret, proiectul vizeaza intarirea capacitatii de ocupare a 600 de persoane din regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Sud-Est, aflate in cautarea unui loc de munca. Totodata, se are in vedere atragerea pe piata muncii a unui numar de 114 persoane, prin intermediul demersurilor de mediere (inclusiv burse ale locurilor de munca si Job Club-uri) si prin cautare directa, cel putin 90 dintre acestea vor dobandi un loc de munca, iar 24 vor initia o activitate independenta.

Grupul tinta va beneficia de servicii de ocupare oferite de furnizori publici si privati care vor lucra in parteneriat, abordare care va functiona ca o masura corectiva pentru reducerea somajului, inclusiv a celui de lunga durata.

Beneficiile pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca constau in imbunatatirea competentelor personale si profesionale (vor fi mai bine pregatite pentru a accesa locuri de munca), dezvoltarea abilitatilor de identificare a unui loc de munca (vor identifica ele insele oportunitati de angajare), competitivitate crescuta pe piata muncii (vor fi capabile sa raspunda mai bine cerintelor angajatorilor si sa faca fata concurentei), ocupare mai ridicata (vor dobandi un loc de munca sau vor demara o afacere).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.