Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pariul Sunete pe 2014: „6 trupe în care credem”

0

Pariul Sunete pe 2014: Pinholes, Lights Out, Shadowbox, Velosonics, Theory of Mind şi Yelllow la Atelierul de Producţie

 Muzical, anul 2013 s-a dovedit unul foarte bun în România. Aici nu facem referinţă la marile concerte, ci, mai ales, la trupele româneşti nou apărute.

Pentru 2014, revista Sunete îşi propune un pariu: am ales 6 trupe în care credem. Am îndreptat antenele noastre jurnalsitice către „new emerging artists”, cum am spune dacă am lucra la Q Magazine, de exemplu (!), prospăturile, cum am argotiza la o discuţie în şosete!

Ne-am ciulit urechile, am analizat, am făcut seriile noastre secrete de focus grup şi am ajuns la concluzia că cei 6 (artişti frumoşi – doi, maxim şasă!) sunt pregătiţi să ne ducă la nivelul următor, în anul care vine.

Pinholes, Lights Out, Shadowbox, Velosonics, Theory of Mind şi Yelllow vor demonstra, la Atelierul de Producţie, sâmbătă, pe 21 decembrie 2013, că nu ne înşelăm şi că avem obiective comune.

Pinholes

Sunt din Iaşi şi muncesc mult pentru muzica lor. Din trupă fac parte Vladimir (voce şi chitară ritmică), Alex (tobe), Sergiu Ivanov (bas electric), Vlad (chitară solo) şi invitat spontan şi permanent – Radu (percuţie).

Au lucrat 2 ani în 5 spaţii, la 10 piese pentru un album de debut: Zmei.

Stilul abordat de Pinholes este un cocktail de alternativ, progresiv, indie-rock, folk, blues, condimentat cu elemente de bossanova.

Sunete Pariu 2014

Lights Out!

Cei 4 membri ai trupei Lights Out! (Teodora Retegan – voce şi clape, Andrei Sîncrăian – chitare, Oana Pop – tobe şi Andrei Bobiş – chitare) şi-au urmărit visele stereo din 2010, an în care au lansat primul lor demo, intitulat „Inside Out”.

La jumătatea acestei primăveri, Lights Out! au lansat un videoclip intitulat „Wayfaring Live Session” (http://www.youtube.com/watch?v=4zw0elS0-Jo), o sesiune complet live de 15 minute ce include 3 piese noi, „Noosi”, „Downcast” şi „Pleasures”.

Shadowbox

Shadowbox este o trupă live formată în Bucureşti, în anul 2012, care reuneşte în componenţa sa trei regiuni ale ţării – Constanţa, Bucureşti şi Cluj. Fiecare regiune vine şi cu background-ul muzical specific, influenţele de metal, hip hop şi dub pun umărul la crearea unui sound eclectic. Shadowbox este formată din Mihai Iordache (Protest Urban), Răzvan Ristea (Luna Amară), Rareş Bartoş (Narkoma şi Deviant) şi Codin Orăşeanu (LowFreq).

 

Velosonics

Cum i-au numit cei de la Guerilla, Velosonics sunt o trupă românească de pop-rock libertine. Fondată în 2013, Velosonics înseamnă Adrian Spier (voce şi chitară acustică), Cristian Prihotcă (tobe), Andrei Niculescu (chitară lead), Flavius Prelipceanu (bass) şi Marius Acsîntoaie (chitară ritm).

Elementele care caracterizează Velosonics sunt: play-uri mioritice, perfect pop, producţie impecabilă, sunet curat şi sound british.

Theory of Mind

Trupa Theory of Mind a fost înfiinţată în luna februarie 2013 la Cluj-Napoca şi înseamnă: Vladimir Bosînceanu (voce, chitară, compoziţii), Andrei Bosînceanu (bass), Alex Cos (chitară) şi Tudor Bilt (tobe). După câteva reprezentaţii în oraşe precum Cluj-Napoca şi Timişoara, Theory of Mind a fost invitată de către trupa Robin and the Backstabbers ca opening act în deschiderea concertului de la Teatrul de Vară Herăstrău, pentru ca mai apoi să fie parte din line-up-ul Electric Castle Festival.

De curând, băieţii au lansat primul lor album.

YellLow

Proiectul a pornit în 2010 de la ideea unei continue dihotomii între analog şi digital în muzică: Yell (sunet digital, acut) + Low (bass, downtempo), într-o componenţă din care mai există numai Andi (clapă, sampler, efecte şi alte jucării). YellLow înseamnă un mix electronic de sunete groove cu linii melodice alternative sau sample-uri trip-hop, un melanj de stiluri specific perioadei de pop-revival.
P.S. Avem preturi boieresti la bilete – 15 lei în reţeau Eventim şi pentru cei cărora le place riscul 20 lei la locaţie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.