PARIS14A va deveni, între 7 decembrie 2023 și 7 ianuarie 2024, gazda expoziției INTIMATE JOURNEY

0

PARIS14A va deveni, între 7 decembrie 2023 și 7 ianuarie 2024, gazda expoziției INTIMATE JOURNEY care aduce împreună șase artiști vizuali din România: Ada Moisă, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei și Ruxandra Niculae.

Vernisajul expoziției INTIMATE JOURNEY va avea loc joi, 7 decembrie 2023, de la ora 18.00, pe Str. Paris nr 14A, în prezența artiștilor care vor expune o serie de colaje analog sau digitale, ilustrații digitale și fotomontaje de artă contemporană.

Invitații speciali la vernisaj sunt Vlad Benescu si Alexandra Mihaela Dancs, actori și dansatori, jongleori, ce vor interveni în expoziția celor șase artiști apelând la fragmente din spectacolele lor artistice sau momente noi pentru a îmbrățișa temele expozanților într-un colaj performativ.

Spațiul Paris14A – Déco et Aménagement Intérieur va deveni un portal către lumea interioară a artistului, găzduind astfel o călătorie intimă pentru vizitatori, în care vor relaționa cu sine, cu celălalt, cu lumea. 

Artiștii se destăinuie prin ceea ce creează și îl cheamă pe celălalt în lumea sa pentru a împărtăși ipostaze ale vieții sale interioare. Fiecare colaj este și un jurnal vizual al stărilor, amintirilor și reflecțiilor sale intime. Prin materiale, texturi, forme și suprapuneri variate, artistul propune conexiuni neașteptate între elemente aparent disparate, ilustrând complexitatea și diversitatea experiențelor umane. Intimitatea se naște din această vulnerabilitate de a dezvălui straturi profunde ale emoțiilor, gândurilor și experiențelor personale. 

Fiecare lucrare lansează o invitație către privitor de a observa, de a-și pune întrebări, de a simți, de a fi curios și de a porni în propria călătorie. 

Colajul performativ al artistilor Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu este alcătuit din momente care aparțin spectacolelor: Luați de VAL…s, Somatic Freaks, În căutarea dansului (solo-Alexandra) și alte momente în care Vlad își folosește abilitățile de circ, care apartin practici personale, dar și momente nou create. Momentele din performance se încadrează în estetica expoziției Intimate Journey.

Intrarea la expoziție este liberă.

Facebook event: https://fb.me/e/1JfRbJwLR

Mulțumim gazdei PARIS14A și sponsorilor evenimentul: Parmafood, Castell D’Oro, Bankhall, PopCola, Beciul Domnesc, Chocolat, Origo.

DESPRE ARTIȘTII EXPOZANȚI LA INTIMATE JOURNEY

Ada Moisă (D’Ada Collage) e o artistă și designer stabilită în București, pasionată de print și texturi, fiind activă în domeniul colajului din 2009. 

https://www.instagram.com/dada.collage/ 

https://dadacollage.com/

Andrei Stan este artist multidisciplinar si creativity coach. Andrei a început ca fotograf, continuand călătoria artistică prin regie de teatru și film, muzica și poezie. https://www.instagram.com/filters.of.perception/

Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în 2015 și a avut expoziții colective și individuale în Cipru, Israel și în România la București, Timișoara, Cluj și Iași. www.instagram.com/cristiana.bucureci

Livia Marinescu este artist multidisciplinar. A expus fotografie, colaj și instalație video în Marea Britanie și în România, și are un Master în Istoria Artei (St Andrews University). http://instagram.com/flowers_fortherobot/ 

Nicoleta Ababei este artist de colaje analog și mixed – media, elevă a Școlii de Arte București, secția pictură, pasionată de colajul analog artistic, ce combină forme poetice, grafice și organice, cu texturi, pete de culoare, cărbune și vopsea. 

https://www.instagram.com/nicoababei.artjourney/ 

nicoleta.ababei.net/

Ruxandra Niculae este artist multidisciplinar, a descoperit arta colajului în anul 2019. A colaborat în proiecte de design prin colaj cu artiști muzicali, scriitori și a participat într-un vernisaj de grup în Belgia.

https://www.instagram.com/ruxandra_niculae1

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.