Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Părinţi şi copii – invitaţi în Cişmigiu, pe 1 iunie, pentru o dezlipire interactivă de etichete educaționale aplicate în mod curent copiilor

0

Salvați Copiii dă întâlnire părinților și copiilor, sâmbătă, 1 iunie, în Parcul Cișmigiu, la o zi întreagă de activități care să ajute la dezlipirea etichetelor puse copiilor prin metode negative de educare, în cadrul evenimentului ”Cișmigiul Copiilor”, organizat de Centrul pentru Proiecte Culturale al Primăriei București (ARCUB).

Între orele 12.00 – 18.00, părinții vor putea să învețe cum să-și crească copiii fără să recurgă la violență verbală sau fizică, cum să acționeze în situații dificile și ce aduce eticheta în viața unui copil, în cadrul unor ateliere de parenting susținute de experții Salvați Copiii (SCR), cu tema ”Impactul etichetelor asupra dezvoltării copiilor. Părinții vor primi informații, materiale informative, răspunsuri la întrebări direct de la specialiștii SCR, în timp ce copiii se vor putea implica în diverse activități susținute de alte organizații în zona respectivă. Atelierele de parenting vor avea loc într-o locație special amenajată, pe pajiștea de lângă Podul cu Nuci, din parcul Cișmigiu.

Momentul cel mai incitant, mai ales pentru cei mici, va fi la ora 20.00, când copiii și părinții  sunt invitați să participe la concertul susținut de CRBL și oferit de ARCUB, pentru a dezlipi la propriu etichete, într-un joc care va implica interactiv publicul. Așa cum copiii poartă etichetele negative pe care le primesc în procesul educațional ca pe o a doua haină a lor, spectatorii vor primi tricouri cu etichete negative utilizate adesea în relația cu cei mici. La începutul spectacolului, la momentul zero, spectatorii vor fi invitați să aleagă dacă mai vor sau nu să mențină etichetele pe care scrie ”Copil rău” care sunt pe tricouri.

Cei care vor decide să le dezlipească, vor putea să o facă printr-un singur gest, urmând ca pe tricou să rămână un mesaj pozitiv, cel mai potrivit pentru ceea ce este cu adevărat un copil, dincolo de etichetele ce i se aplică. Vă invităm să participați la concert și la acțiune, pentru a vedea ce se ascunde de fapt sub etichete! Accesul este liber.

vizual_cismigiu

Aceste evenimente găzduite de ARCUB în ”Cișmigiul Copiilor” fac parte din campania ”Copiii fără etichete”, demarată de Salvați Copiii în martie 2013, pentru combaterea violenței împotriva copiilor.

Un studiu efectuat de Salvați Copiii și dat publicității la finalul lunii martie, dezvăluie că 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, iar corecţiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic; 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului; 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn.

În școli, 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc; 33% dintre copiii sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală; 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor. Majoritatea copiilor raportează că trăiesc stări emoţionale care variază de la indiferenţă (29% dintre copii), anxietate, retragere, nesiguranţă şi încordare (57% dintre copii) şi îngrijorare (6% dintre copii).

Această violență educațională afectează grav evoluția copiilor și echilibrul lor emoțional, cu efecte pe termen lung, până la vârsta adultă. România are nevoie de o schimbare a metodelor de educare a copiilor pentru a diminua nivelul de violență din societate.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.