Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parfumul in secolul XX – Seductie si extravaganta

0

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 28 februarie, de la ora 11:00, sa va bucurati de istoria unor parfumuri celebre, in cadrul evenimetului: Parfumul in secolul XX – Seductie si extravaganta.

Va invit, la inceputul primaverii, sa ne delectam cu arome diverse, de la Guerlain, Chanel sau L’ Artisan Parfumeur si sa descoperim impreuna povestea din spatele unor parfumuri celebre.-Monica Neatu

Parfum2

In 1921, Domnisoara Chanel a revolutionat lumea miresmelor oferind clientelor sale rafinate un parfum adaptat profilului femeii moderne. Miticul Chanel No. 5 a deschis o noua epoca in istoria parfumurilor, imbinand experientele de laborator cu aromele florale si animale puternice. Tot in epoca, Domnisoara a impus un stil si o atitudine, transformand parfumul in parte integranta a personalitatii feminine.

In lumea aromelor misterioase si efemere, secolul XX este sinonim cu inovatia. Nasuri celebre, precum Beaux, Alméras, Roudnitska, Ellena, Goutal sau Kurkdjian, au impus semnaturi olfactive unice si au inaugurat colectii mitice care ne starnesc si astazi incantarea si ne determina sa spargem pusculita. Dar in aceasta epoca, lumea parfumurilor a cunoscut si o puternica desacralizare si banalizare. Publicitatea agresiva, dorinta marilor case de moda de a oferi admiratorilor un lux accesibil, preturile exorbitante si raritatea materiilor prime, toate au generat o standarizare si industrializare a aromelor si a ideii de parfum.

Ca reactie la acest fenomen, lumea artizanilor a elaborat cateva raspunsuri pe masura. De la miticul Mûre et Musc la apele inmiresmate de la Diptyque, trecand prin extravagantele de la Creed, Guerlain sau Lutens, au fost create miresme care evoca amintiri, senzatii si cocheteaza cu ideea de unicitate.

Va asteptam la Grand Hotel Continental una dintre cele mai spectaculoase si bine pastrate cladiri de patrimoniu din Bucuresti.

Lector:    Monica Neatu

Data: 28 Februarie 2015: Ora: 11:00

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 ron

Loc: Grand Hotel Continental, sala Nicolae Grigorescu, Calea Victoriei 56, intrare din Str. I. Campineanu

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.