Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pădurea Copiilor prinde viață – primii 5.000 de puieți au fost plantați

0

Sâmbătă, 7 aprilie, echipa ViitorPlus împreună cu 150 voluntari și persoane publice, au plantat primii aproape 5.000 de stejari, tei și frasini  în Pădurea Copiilor, aflată lângă localitatea Poroschia, județul Teleorman. Este un prim succes care face realizabil obiectivul Pădurii Copiilor: acela de a strânge fonduri pentru a planta și îngriji câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România.

Campania „Pădurea Copiilor”, parte a proiectului „Adoptă un copac!” are ca obiectiv principal sensibilizarea față de și implicarea oamenilor în acțiunile necesare pentru plantarea și îngrijirea câte unui puiet de copac pentru fiecare nou-născut din România. Prima provocare din campania „Pădurea Copiilor” 2012 este de a strânge fonduri pentru 50.000 de puieți, câte un puiet pentru fiecare nou-născut din zona de sud a țării, zonă expusă efectelor extreme prin care se manifestă schimbările climatice. (Conform INS, în județele de câmpie din sudul României (Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt, Ilfov, Dolj și București), cele mai vulnerabile la schimbările climatice și la manifestările extreme ale naturii, în 2010 s-au născut 54.179 de copii.)

Oricine poate sprijini plantarea și îngrijirea Pădurii Copiilor prin donarea a 2 euro la SMS 887, număr disponibil în rețelele Vodafone, Orange, Cosmote. Campania se desfășoară în perioada 4 aprilie – 2 iunie 2012. Nu se percepe TVA. Serviciile sunt oferite gratuit de Vodafone, Orange și Cosmote.

 La plantare de sâmbătă au participat mai multe persoane cunoscute publicului: Ambasadoarea campaniei, Iuliana Tudor (realizatoarea emisiunii “O dată-n viață!”), Claudiu Bleonț, Flavius Buzilă (trupa Hara), Gheorghe Turda, Floarea Calotă, Marius Rizea, Maria Buză, Cătălin Josan.  Ziua însorită a lăsat o impresie bună asupra experienței avute:

Iuliana Tudor, Ambasadorul campaniei “Pădurea Copiilor”:

“A fost o zi grea, cu muncă multă, în care am simțit cât e de dificil să repari câteva din daunele pe care fenomenele extreme, dar și oamenii câteodata, le provoacă naturii. Le mulțumesc prietenilor mei, personalități publice și vedete, care au muncit alături de noi pentru a planta Pădurea Copiilor. Mă bucur că împreună cu ViitorPlus și toți voluntarii prezenți am putut da startul acestui proiect, însă nu ne oprim aici. Prin urmare, îi îndemn pe toți românii să ne ajute să ducem proiectul la capăt dând un SMS la 887 – în felul acesta, vor dona 2 euro pentru punerea în practică a acestui proiect minunat. Cu cât vom strânge mai multe donații, cu atât ne vom apropia mai repede de dezideratul cuantificabil al campaniei „Pădurea Copiilor” 2012 – 50.000 de copaci, dar vom contribui cu atât mai mult și la generarea de aer curat, ceea ce este de neprețuit.”

Claudiu Bleonț: „Suntem în vizită pe această planetă. E frumoasă când e verde; trebuie să plecăm și să o lăsăm tot verde. Suntem pe o planetă care e bine să existe pentru că pe ea trăim; e un lucru cât se poate de logic și de natural să ajutăm la menținerea ei vie. Este o inițiativă foarte bună să se planteze câte un copac la fiecare om care se naște, și aș susține să plantăm câte un copac și pentru fiecare om care se duce… Ar fi frumos să avem un copac Gheorghe Dinică, Ion Lucian, Gheorghe Cozorici… sau alte personalități din diferite domenii.”

Flavius Buzilă, solist al trupei Hara, a venit și a participat la plantare împreună cu soția și fetița sa de 4 ani. „Eu vin dintr-o zonă în care am trăit înconjurat de pădure”, a spus Flavius. „Simt permanent nevoia de a evada în natură. Cred că toți trebuie să acționăm pentru îmbunătățirea stării naturii și eu vă voi susține tot timpul. Dacă fiecare dintre noi ar planta câte un pomișor, cred că în cel puțin 10 ani sau poate chiar mai repede am recupera ce am pierdut și ar fi altfel.”

Campania de comunicare, sensibilizare și strângere de fonduri pentru Pădurea Copiilor continuă. Pe lângă posibilitatea de a dona prin SMS, ajutorul poate fi oferit și în cadrul evenimentelor sportive, unde Pădurea Copiilor este cauza de mediu, pentru care alergătorii pot strânge fonduri:  Semimaraton București, 3 iunie, Unicredit Leasing Transmaraton, 9 iunie,   Crosul Pădurii din data de 9 septembrie, Bucharest International Marathon, 7 octombrie. Mai multe detalii aflați pe www.viitorplus.ro/padureacopiilor

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.