Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Outernational Night: Ahmedou Ahmed Lowla (Mauritania) @ Control Club

0

Aventura muzicală Outernational continuă pe data de 13 mai 2019 cu o nouă destinație exotică: Mauritania.

Unul din cei mai cunoscuți muzicieni contemporani din Mauritania, Ahmedou Ahmed Lowla, concertează în premieră în România, în clubul Control din București, pe data de 13 mai 2019.

Muzica instrumentală contemporană din Mauritania poartă denumirea de WZN (muzică de dans, cântată la nunți) și a apărut ca muzică pop, strecurându-se în industrie din difuzoarele taxiurilor localnicilor, înregistrată și cântată direct de pe casetă. Odată cu apariția înregistrărilor mai avansate și a clapelor digitale la începutul anilor 2000, WZN a devenit un gen muzical propriu-zis.

Ahmedou Ahmed Lowla este unul din cele mai cunoscute staruri ale țării. Lowla a început să cânte la nunțile din Nouakchott alături de o trupă de percuționiști. În timp, Ahmedou și-a format un stil original, chiar unic, de cântat la sintetizator. Dinamic, ambițios, hipnotic și imprevizibil, Ahmedou transportă muzica clasică mauritană în viitorul tehnologic.

Originea muzicii lui Ahmedou este în mod evident un sistem clasic mauritanian, complex și aproape imposibil de înțeles. Există scale și structură, iar muzica folosește microtonuri. Însă balanțele, deși se înclină spre ceea ce s-ar putea să fie familiarizat cu termenul general „Balanța arabă”, sunt singurele mauritane. Ahmedou este una dintre figurile cheie ale mișcării WZN.

Mauritania este o țară din nord-vestul Africii. Numele de „Mauritania” provine de la „Mauretania”, vechi regat berber. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Nouakchott, localizat pe coasta atlantică. Totodată , Mauritania este format din 94% din Deșertul Saharei (restul din câmpia de la sud) , iar aici se găsește „Ochiul Saharei”.

Facebook event

Ascultă albumul Top WZN (Sahel Sounds, 2017): https://topwzn.bandcamp.com/album/top-wzn

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.