Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orchestra Naţională de Tineret a Portugaliei la Vara Magică 2016 la Ateneul Român

0

La începutul lunii august, Festivalul „Vara Magică” are ca invitată la Ateneu o prestigioasă orchestră de tineret din străinătate, mai precis Orchestra Naţională de Tineret a Portugaliei, continuând astfel tradiția de a aduce în fața publicului din România cele mai valoroase orchestre de tineret din lume.

După ce va susține un prim concert la Sinaia, Jovem Orquestra Portuguesa va evolua în București la Ateneul Român pe 3 august de la ora 19.30, când va interpreta sub bagheta dirijorului Pedro Carneiro un program pe cât de spectaculos pe atât de dificil pretențios ce conține Simfonia a V-a de Beethoven și Simfonia a V-a de Șostakovici.

Afis_03 august 2016 Portugalia

          Orchestra de Tineret a Portugaliei s-a înființat în 2010, sub îndrumarea lui Pedro Carneiro – director artistic și muzician de renume internațional – care alături de echipa sa și cu susținerea Linklaters au înființat formația cu scopul de a oferi tinerilor muzicieni oportunitatea de a studia și de a interpreta într-un ansamblu profesionist. Instrumentiștii Orchestrei de Tineret a Portugaliei studiază cu muzicieni din Orchestra de Cameră a Portugaliei și artiști invitați. Ansamblul s-a dezvoltat numeric ajungând treptat de la o componență restrânsă la o orchestră simfonică, ca majoritatea orchestrelor de tineret din Europa.

          Orchestra de Tineret a Portugaliei prezintă cele două concerte de debut din România, cu susținerea EFNYO și a Orchestrei Române de Tineret. Ansamblul este invitat să concerteze din nou la Festivalul Internațional Young Euro Classic în anul 2017, iar până atunci va susține de asemenea numeroase concerte în Portugalia.

Tânărul dirijor Pedro Carneiro, consacrat inițial ca percuționist, s-a dedicat În ultimul timp dirijatului, contribuind la înființarea Orchestrei de Cameră Portugheze în anul 2007, unde are rolul de director artistic și dirijor principal, ansamblu care a devenit “Orchestra in Residence” al Centro Cultural de Belém din Lisabona, desfășurând o stagiune proprie, turnee naționale și internaționale.

Lanto Communication organizează a cincea ediţie a Festivalului “Vara Magică” la Ateneul Român din Bucureşti între 13 iulie şi 24 august 2016, concertele fiind organizate în fiecare săptămână şi având pe afiş Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alături de celebri dirijori şi solişti români şi străini. Cea de a V-a ediție a Festivalului „Vara Magică” reafirmă forța PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication oferă publicului său o vară la standarde culturale europene.

Organizator: Lanto Communication

Partener asociat : Centrul Naţional de Artă Tinerimea Romana

Partener: Fundatia Prietenii muzicii – Serafim Antropov

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, TVR 2

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro şi la casa de bilete a Ateneului Român tel. 0733.612.948

Info suplimentare https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.