Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opera Naţională din Bucureşti a împlinit 95 de ani de la instituţionalizare. Nu a fost o sarbătorire cu şampanie, ci demisii şi proteste

0

OPERA bucureşteană – 95 de ani
Istoria frumoasă şi zbuciumată a celui mai mare teatru liric românesc, într-o serie de emisiuni la Radio România Cultural

ONB

Opera Naţională din Bucureşti a împlinit 95 de ani de la instituţionalizare (1 aprilie 1921 ca Opera de Stat). Nu a fost o sarbătorire cu şampanie, ci demisii şi proteste. Radio România Cultural propune publicului său nu atât o evadare din actualitate cât o rememorare a momentelor importante din istoria Operei, asa cum le-au trăit artiştii săi.

În perioada 25 – 27 aprilie Opera Naţională din Bucureşti devine „eroina” din emisiunea Vocea Umană difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, la Radio România Cultural. Timp de trei zile, de la ora 16:30 – 17:00, realizatoarea emisunii, Mihaela Soare, împreună cu invitaţii ei, vor aminti, on air, câteva dintre cele mai importante evenimente din istoria teatrului liric bucureştean, de la prima reprezentaţie cu Lohengrin de Richard Wagner, dirijată de George Enescu (8 decembrie 1921) şi până astăzi, într-un context în care Opera Naţională din Bucureşti nu are încă un director general după ce, în doar câteva zile au fost numiţi şi demişi trei, iar scena a devenit tribună pentru proteste.

„Aş dori să ne amintim despre cum era odată, despre opera între bine şi rău, situaţii dramatice,despre tradiţie şi ce se păstrează din ea pentru a putea merge mai departe, despre nostalgii şi capcanele lor, despre speranţe, trecut şi viitor. Cu cine? Mai întâi,în prima serie de emisiuni,cu câţiva dintre artiştii generaţiilor trecute. Apoi, cu cei de astăzi. Aşa poate vom desluşi, vom înţelege mai bine ce se întâmplă în aceste zile- şi ele, parte din istoria frumoasă şi zbuciumată a celui mai mare teatru liric românesc.” (Mihaela Soare)

Emisiunea Vocea Umană, realizată şi prezentată de Mihaela Soare, este difuzată la Radio România Cultural şi pe www.radioromaniacultural.ro în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 16:30 la ora 17:00.

În doar 30 de minute,Vocea Umană este Vocea Operei. Numai la Radio România Cultural.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.