Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O întâlnire în premieră cu jazz-ul simfonic !

0

Orchestra Română de Tineret – Jazz de la Est la Vest  la Sala Radio.

O întâlnire în premieră cu jazz-ul simfonic !

 Jazz Est-Vest_03_v5

Pe 18 mai la ora 19.00, la Sala Radio, puteţi participa la un concert inedit al Orchestrei Române de Tineret, dirijor Horia Andreescu, solist celebrul violonist de jazz Florin Niculescu.

Concertul Jazz de la Est la Vest aduce pe același afiș vigoarea uneia dintre cele mai apreciate orchestre de tineret din Europa, alături de talentul unic al violonistului de jazz Florin Niculescu, considerat pe drept cuvânt urmașul celebrului Stephane Grappelli.

Excepționala întâlnire muzicală va fi condusă de la pupitrul dirijoral de Horia Andreescu, concertul anunțându-se o adevărată explozie de temperament si virtuozitate, cu aranjamente orchestrale surprinzătoare pe linia Django Reinhardt – Stephane Grappelli – Florin Niculescu.

Violonistul Florin Niculescu se va afla alături de Orchestra Română de Tineret, având alături un combo de jazz compus din muzicieni împreună cu care violonistul român stabilit în Franța a concertat cu succes în toată lumea, compus din Peter Beets la pian, Hugo Lippi la chitară, Darryl Hall la contrabas și Bruno Ziarelli la tobe.

            Programul concertului Jazz de la Est la Vest va cuprinde piese ale căror nume vorbesc de la sine, publicul fiind purtat de la acordurile ample ale Rapsodiei East and West, la umorul scânteietor și eleganța din Swing from Paris sau Double Scotch, până la temperaturile incandescente marca stilului jazz-manouche din Medley Django.

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio şi Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Producători: Lanto Communication și Radio România

Partener principal: Apa Nova

Parteneri: Christian Tour, Dobre și Fii, Vizual Graph, Alexandrion Group, Vizual Graph, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Romana

Parteneri media : Radio România Cultural şi Radio România Muzical

Eveniment organizat cu sprijinul Marii Loji Naţionale din România.

Florin Niculescu

Născut la București într-o familie de muzicieni, Florin Niculescu a început să cânte la vioară de la 4 ani și să culeagă primele succese încă de la 6 ani.

După cucerirea mai multor premii interne și internaționale în calitate de elev şi student, se stabilește la Paris în 1990, iar din 1994 are deja propriul său cvintet alături de muzicieni francezi de jazz de primă mărime precum basistul Jacques Vidal sau pianistul Michel Graillier.

Talentul său cu totul ieșit din comun îl recomandă pentru marile sale întâlniri artistice cu Babik Reinhardt (fiul lui Django Reihardt) cu care înregistrează un CD devenit celebru “New Quintet of the Hot Club of France” și respectiv Bireli Lagrene alături de care înființează “Gipsy project”.

Anii care au urmat au adus violonistului Florin Niculescu o tot mai mare recunoaştere internațională și colaborarea cu nume mari ale jazz-ului mondial, precum pianistul Keith Jarrett în cadrul vestitului festival Jazz in Marciac, sau

Bireli Lagrene, Babik Reinhardt, Jimmy Rosenberg și Bucky Pizzarelli în cadrul primului festival Django Reinhardt de la New York.

Multiplele sesiuni de înregistrări i-au prilejuit colaborarea cu Charles Aznavour, Guy Marchand, Patrick Bruel, Roberto Alagna, Henri Salvador, Françoise Hardy, Dany Brillant, Laurent Korcia etc.

Florin Niculescu este de asemenea un pasionat al proiectelor simfonice, care i-au prilejuit apariții alături de The National Orchestra of Lille (France), The National Orchestra of Lyon (Franța), London Royal Philarmonic Orchestra (Anglia), Kristiansand Symphony Orchestra (Norvegia), Orchestra Filarmonicii George Enescu (România) etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.