Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O ie și o rochie “Zestrea” – achiziționate cu 14.000 lei la licitația de valori tradiționale de la Artmark

0

La Licitaţia de Valori Tradiţionale organizată pe 27 septembrie de Galeria de Artă Artmark, două piese vestimentare de excepție din colecția “Zestrea by Liliana Țuroiu” – o ie prețioasă și o rochie de ceremonie – au fost licitate și achiziționate contra impresionantei sume de 14.000 lei.

Licitația a încheiat o superbă expoziție de piese tradiționale autentice românești, găzduită în luna septembrie în somptuosul Palat Cesianu-Racoviță

evening-dress-zestrea-by-lilianaturoiu

DOUĂ PIESE DE EXCEPȚIE “ZESTREA” – LICITATE ȘI ADJUDECATE LA ARTMARK

„Zestrea Lilianei Ţuroiu pare că vine din lada fermecată a Sfintei Vineri, din vechile basme populare, de dincolo de timp”, scria criticul și istoricul de artă Adina Nanu.

O rochie unicat și o ie de excepție din colecţia „Zestrea„, îmbinând măiestria straielor medievale cu materiale preţioase, precum dantelă, tul, catifea ori mătase, dar şi cu broderii elaborate, au fost licitate și s-au vândut contra sumei de 14.000 lei pe 27 septembrie la prestigioasa Galerie de Artă Artmark, în cadrul Licitaţiei de Valori Tradiţionale românești.

În această a VI-a ediție a Licitatiei de Valori Tradiționale inițiată de Artmark au fost selectate, în total, 208 loturi, de la articole vestimentare tradiționale românești la picturi cu tematică și obiecte decorative artizanale. Tema și amploarea licitației se datorează interesului tot mai crescut al publicului față de valorile românești autentice și de dorința de a achiziționa obiecte de acest gen.

POVESTEA DIN SPATELE PIESELOR “ZESTREA”

Rochia neagră de ceremonie, unicat, realizată din voal negru cu aplicații din dantelă, catifea și piele, având inserţie din broderie cu motive tradiţionale românești a fost licitată și vândută cu impresionanta sumă de 11.250 lei în cadrul Licitație de Valori Tradiționale de la Artmark.

Rochia are o poveste extraordinară: inspirată de straiele domnițelor și reginelor de altădată, cu o compoziție grafică monumentală, rochia a fost expusă, anul trecut, în Camera de Aur din Castelul Pelișor, camera în care se află depusă inima Reginei Maria. 

Și ia albă cu aplicaţii de dantelă neagră din colecţia “Zestrea” by Liliana Ţuroiu licitată și vândută la Licitația Artmark are un trecut impresionant: Este emblematică pentru colecție, fiind remarcată de public în fotografia de pe afişele tuturor expoziţiilor naționale și internaționale “Zestrea”.

Superba bluză albă unicat, cu aplicaţii negre din dantelă, piele şi catifea, cu o linie elegantă şi confortabilă, este inspirată din croiul iei româneşti tradiţionale:

După o documentare de câţiva ani, mi-am ales simboluri a căror forţă şi expresivitate plastică m-au atras în mod deosebit: pătratul reginei, pe care l-am descoperit întâmplător pe o ie foarte veche, discul, rombul, coloana ….”, declară creatoarea Liliana Ţuroiu.

Cele două piese prețioase din colecția “Zestrea by Liliana Țuroiu”, vândute în licitația de valori tradiționale românești de la Artmark din această toamnă, au și un palmares expoziţional impresionant.

Ambele au fost expuse în locuri deosebite, încărcate de istorie: la Muzeul Naţional Peleş; la Castelul Bran – în Camera de Muzică a Reginei Maria; la Cetatea Făgărașului – în Sala Tronului; la Viena – în Palatul Schönbrunn, Sala Palmenhaus; la Roma – în Galeria de Artă a Institutului Cultural Român, Accademia di Romania; la Milano – în Pavilionul Național al României din cadrul expoziției universale ExpoMilano 2015.

De altfel, ca un adevărat ambasador al valorilor noastre autentice, creatoarea Liliana Ţuroiu a promovat întotdeauna cultura românească, nu numai prin colecțiile sale de modă, prin periplul expoziţiilor sale de artă şi costum contemporan, ci şi prin numeroase conferinţe pe această temă susţinute în cadrul unor prestigioase instituţii academice internaționale.

Află toate noutăţile despre proiectul “Zestrea” de pe lilianaturoiustudio.com și zestrea-collection.com, ca şi de pe pagina defacebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official.

Mai multe detalii despre Licitația de Valori Tradiționale găsești pe site-ul Galeriei de Artă Artmark 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.