Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O clinica dentara din Bucuresti ofera copiilor programe de profilaxie gratuite

0

Prevenirea problemelor dentare este piatra de temelie pentru o igiena orala sanatoasa. Profilaxia dentara este o metoda simpla si necesara de intretinere a sanatatii orale

Probleme dentare apar adesea fara nici un avertisment si pot crea complicatii neplacute si dureroase pentru cei care le experimenteaza. Profilaxia este cea mai buna strategie pentru un zambet stralucitor.

Dental VivClinique, o clinica dentara din Bucuresti desfasoara bianual o campanie de educare si promovare a profilaxiei si igienei dentare in randul copiilor

Primavara zambitoare

Primavara si toamna, cabinetul isi deschide usile tuturor parintilor si copiilor interesati de igiena orala. Micutii cu varste intre 3 si 16 ani primesc consultatia si procedeele profilactice in mod gratuit.
Ce este profilaxia?
Profilaxia consta intr-un ansamblu de masuri si proceduri care asigura o igiena orala sanatoasa si previne aparitia cariei dentare si a bolii parodontale.

aceste afectiuni adesea apar in urma a trei factori, care sunt in general ignorati: infectiile cu microbi si bacterii situate in placa dentara, alimentatie incorecta si degradarea smaltului si a dentinei.

in cazul in care aceste afectiuni sunt deja prezente, profilaxia consta in stoparea evolutiei si prevenirea aparitiei complicatiilor precum si tratarea lor.
De ce este profilaxia importanta?
anumite afectiuni dentare precum caria sau boala parodontala pot duce la grave complicatii de sanatate orala. Multe dintre aceste afectiuni evolueaza rapid si fara dureri in fazele initiale – aspect care le face greu de depistat.

Depistate prea tarziu, tratarea lor va presupune proceduri mai complexe si interventii dureroase care costa mai mult decat controlul stomatologic regulat.

Copiii si tinerii care nu au beneficiat de o educatie dentara corecta sunt cei mai expusi acestor probleme. Educatia trebuie inceputa si incurajata inca de la cele mai fragede varste – chiar de la trei ani in sus).
Primavara Zambitoare pentru toti copii!

Clinica dentara Dental VivClinique desfasoara pentru al 7-lea an consecutiv campania de constientizare si promovare a profilaxie in randul copiilor. Campania se desfasoara de doua ori pe an, in perioadele in care profilaxia si controalele medicale sunt recomandate: toamna si primavara.

timp de doua saptamani, intre 16.05.2016 – 26.05.2016 fiecare copil cu varsta cuprinsa intre 3-16 ani care trece pragul clinicii va primi gratuit un program de profilaxie.

Initiativa are ca scop promovarea, constientizarea si educarea de sanatate orala in randul copiilor. Un stil de viata sanatos incepe cu un zambet frumos iar schimbarea incepe cu cei mici.

“Multa lume nu realizeaza importanta masurilor sanitare necesare pentru prevenirea problemelor dentare. Educatia dentara trebuie inceputa de mic si continuata pe parcursul copilariei. Ne propunem sa ajutam atat parintii cat si copiii sa faca primul pas catre un zambet stralucitor.” – ne spune Vivian sendroiu, medic stomatolog profesionist la Dental VivClinique.

Ce procedee vor fi accesibile in mod gratuit?

Programul de profilaxie pentru micuti include toate procedeele necesare controlului, prevenirii si tratarii problemelor dentare. acestea sunt:

● evaluarea generala a starii de sanatate dentara – control de rutina
● test de evidentiere a placii bacteriene, cu revelator cromatic
● instruirea si insusirea tehnicilor corecte de periaj dentar
● fluorizari ale ambelor arcade cu gel profesional
● evaluare din punct de vedere ortodontic si trimiterea catre un medic specialist, in cazul in care se constata necesitatea unui tratament ortodontic

“Programele de care micutii vor beneficia constau in procedee care sunt esentiale sanatii orale precum si educatiei stomatologice. spre exemplu, tehnica de periaj dentar corecta insusita din copilarie poate face minuni in dezvoltarea unui copil. incercam sa educam atat parintii cat si copiii despre optiunile pe care le au referitor la sanatatea dintilor lor.” – Vivian sendroiu, Dental VivClinique.

Programul se va desfasura in perioada 16.06-26.05. 2016 in zilele de Luni, Marti, Miercuri si Joi intre orele 14:00 – 20:00. Mai multe informatii despre cum se pot face programari puteti gasi pe aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.