Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nora Iuga, Matei Vișniec, Emil Brumaru, printre scriitorii de pe marele ecran de la Emineschool Bucharest Film Festival, ziua a II-a

0

Emineschool Bucharest Film Festival festival independent de film cu specific literar, ediție pilot.

6, 7, 8 aprilie Cinemateca Union / Literatura în cinema.

Emineschool Bucharest Film Festival, primul festival independent de film cu specific literar, continuă cu cea de-a doua zi de proiecții marți, 7 aprilie, la Cinemateca Union.

afis-eminescu-versus-eminem

Ziua de festival începe la ora 11:00, cu filmul Aici Nora Iuga (2014, 73 min.), documentar în regia lui Vlad Rotaru, cu Nora Iuga, Bianca Burța-Cernat, Corina Sabău, Octavian Soviany, Constantin Abăluță. Aici Nora Iuga a fost premiat pentru cea mai bună imagine la Festivalul de Film Documentar Românesc Docuart 2014, intrând în Caravana Docuart 2015. Proiectat și ieri în festival, filmul a fost foarte bine primit de școlari, dar și de ceilalți spectatori, iar întâlnirea de după, cu scriitoarea Nora Iuga, a fost un deliciu pentru toți cei prezenți în sală.

De la ora 14:00, vizionăm Eminescu versus Eminem (2005, 80 min.), un film în regia lui Florin Piersic Jr., cu Steliana Bălăcianu, Mihai Bendeac, Geanina Corondan, Emanuel Pârvu, Constantin Diță, Petre Fumuru, Antonia Ionescu, Florin Piersic, Florin Piersic jr, Delia Panait, Oreste. Pe foarte scurt, în Eminescu versus Eminem trei studenți la Regie discută și caută surse pentru a face un lung metraj. Vă invităm să vedeți pe cont propriu despre ce este vorba, mai ales că, cine știe?, regizorul poate va fi în sală și vă va urmări reacțiile.

Cezar Gheorghe, critic literar și de film, este următorul nostru invitat. De la ora 15:30, acesta ne va vorbi, într-o întâlnire cu dublu rol – lansare de carte (Gândirea-cinema) și conferință – despre film și o nouă perspectivă, filozofică, asupra cinematografiei, propunând conceptul de gândire-cinema, prin care îşi propune să răspundă întrebării „Ce poate şti corpul tău despre film?“. O „degustare” online aici.

Cu siguranță nu trebuie să ratați calupul de mediu metraje de la ora 17:00, respectiv 17:30. Primul, Acasă (2012, 27 min.), în regia Andreei Știliuc, îl are în prim plan pe cel  mai cunoscut dramaturg român, Matei Vișniec, alături de Rădăuți-ul său de suflet. Un film minunat, proiectat în festival cu sprijinul TVR Iași. Cel de-al doilea, care va rula pentru prima dată în București, se numește Zidul lui J.O. (2014, 31 min.) și este un documentar excelent realizat de Matei Bejenaru despre binecunoscutul poet Emil Brumaru. Filmul a avut premiera la FILIT 2014.

Seara se va încheia cu o mică modificare în program. Din păcate, din pricina unor dificultăți tehnice, avanpremiera Tatăl meu, Lucian Blaga nu va mai putea fi proiectată în cadrul Emineschool Bucharest Film Festival, ediția pilot, însă va rula într-un eveniment Emineschool de după festival. În schimbul acesteia, în urma feedback-ului primit de la spectatorii de ieri, 6 aprilie, de la premiera filmului Nino al meu, în regia lui Vlad Rotaru, documentarul despre poetul George Almosnino va putea fi vizionat pentru a doua oară la sfârșitul zilei de marți, 7 aprilie, de la ora 19:00.

***

Programul Emineschool Bucharest Film Festival poate fi consultat pe site-ul festivalului. Biletul pentru o proiecție sau un calup de două proiecții este 5 lei, iar evenimentele sunt cu intrare liberă.

De altfel, vă reamintim că Emineschool BFF are o surpriză pentru plătitorii de bilete.  Spectatorii vor fi premiați, prin tragere la sorți, în fiecare seară a festivalului, cu un pachet de cinci cărți, după cum urmează: Dincolo de frontiere. Opere, de Sorin Stoica, Povestiri de pe Calea Moșilor, de Adina Popescu, Jucăria mortului, de Constantin Acosmei, Plasterca, de Călin Torsan și Biblidioteca, de Mihail Vakulovski.

Aceștia se pot înscrie la tombolă scriindu-și numele și adresa de e-mail pe spatele biletului achiziționat la intrarea la proiecție și lăsând biletul cu pricina la voluntari, la ieșirea din Cinemateca Union. Câștigătorul pachetului de cinci volume va fi anunțat public la încheierea fiecărei seri de festival și, în cazul în care nu se va afla în sală, va fi contactat de organizatori prin intermediul e-mailului pentru ridicarea premiului.

De asemenea, fiecare intervenție din public de la dezbaterile și discuțiile de după proiecții va fi răsplătită cu o carte de poezie, întrucât organizatorii își doresc să încurajeze dialogul dintre invitați și public.

Așa că aveți toate motivele să veniți la Emineschool Bucharest Film Festival!

Site: http://emineschool.ro/

Pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/Emineschool

Partener principal: Arhiva Națională de Filme Cinemateca Română

Parteneri: Observator cultural, Bookaholic.ro.

Mulțumiri speciale: Uniunea Scriitorilor din România, Fundația Culturală Greacă, TVR Iași,

Departamentul de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere, Universitatea din București

Parteneri media: Tiuk!, Semne Bune, Suplimentul de cultură, Cinemagia, Filme-cărți.ro, Booktopia.ro, Bookuria.info, înFestival.ro, Cooperativa urbană, BookHUB, Revista Arte și Meserii, Revista de Povestiri, România literară, Iqads, Crux Publishing

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.