Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noi recorduri de autor și ultima expoziție pe malul mării

0

Sabin Bălașa, Ștefan Câlția, Horia Bernea, Georgeta Năpăruș, Constantin Blendea, Sorin Ilfoveanu, Ion Musceleanu s-au aflat ca de obicei în topul preferințelor iubitorilor de artă postbelică și contemporană. Însă, surprizele serii au venit din partea nou-veniților și a artiștilor aflați la primele licitații, confirmând astfel și în România trendul internațional al preferințelor colecționarilor pentru noile talente și pentru valoarea intrinsecă a operei. Astfel de recorduri de autor au fost: Ovidiu Maitec cu sculptura „Icarus” (adjudecată pentru 5.000 euro, de peste 5 ori prețul de pornire), Gheorghe Fikl cu pictura „Altar” (adjudecată pentru 6.000 euro), Marc Verlan cu „Să fie pace!” (adjudecată pentru 2.500 euro), Simona Vasiliu-Chintilă cu pictura „Jocuri de copii” (adjudecată pentru 2.000 euro), Radu Rodideal cu „Inner journey to far away places” (adjudecată pentru 2.000 euro).

În cazul Licitației Judaica, cele mai apreciate opere de artă plastică au fost „Grădinarul din Beaucaire” (adjudecată pentru 8.500 euro) de Samuel Mützner, „Portret de evreu” (adjudecată pentru 1.400 euro) de Pan Ioanid, „Tainele Torei” (adjudecată pentru 2.000 euro) de H. Rothschild, „Evreu galițian” (adjudecată pentru 1.800 euro)  și „Înțelepciune” (adjudecată pentru 1.000 euro) de Adam Bălțatu. De asemenea, pasionații de Marcel Iancu, Jules Perahim, Max Arnold, Iosif Iser și-au completat colecția cu opere reprezentative ale artiștilor.

_MG_4323

Inclusiv obiectele de rit iudaic s-au aflat printre alegerile publicului. Dintre acestea s-au remarcat Carte de rugăciuni zilnice, Lemberg, 1889 (achiziționată pentru 250 euro), Menora cu 8 brațe mobile, decorată cu Tablele Legii (achiziționată pentru 3.000 euro), Yad din argint filigranat, sec. XX (achiziționat pentru 450 euro) sau, din categoria ineditului, livretul de serviciu militar pe numele Bercovici Herman, 1938 (achiziționat pentru 100 euro).

Evenimentele ce vor încheia acest sezon îmbină atât eleganța valurilor mării, cât și eleganța stilului vintage. Licitația de Marine și marinărit oferă publicului ocazia de a se lăsa fermecați de aceleași senzații și imagini care inspirau creatorii de frumos de altădată. De la Gheorghe Petrașcu și Ion Theodorescu-Sion, la Rudolf Negely și Kimon Loghi, la Sabin Bălașa și Margareta Sterian, o pleiadă de pictori români din toate vremurile și stilurile artistice au scris Mării Negre și întregului peisaj maritim o epopee în culori.

Mihail Stefanescu, Natura statica cu creveti si scoici

Apoi, peisajul va fi întregit de Licitația Eleganță & Vanitas, care prezintă obiecte de colecție semnate de designeri care au făcut istorie. Astfel, pasionații de design vor avea ocazia de a-și începe sau de a-și completa colecția cu obiecte vintage rafinate, de la eșarfe cu imprimeuri geometrice la poșete Chanel și Louis Vuitton, de la ceasuri Patek Philippe și Rolex la bijuterii extravagante.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12-21 iulie 2014 la Palatul Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5, iar în perioada 22- 24 iulie la Muzeul de Artă din Constanța, ca, mai apoi, în intervalul 25 – 27 iulie, expoziția să poată fi vizitată la Hotel Vega din Mamaia, unde, pe 27, de la ora 20:30, vor avea loc Licitația de Marine și marinărit și cea de Eleganță & Vanitas.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.