Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Nocturna Bibliotecilor”: Bibliotecile din Bucureşti îsi deschid portile in weekendul 25 şi 26 septembrie

0

Având ca temă Citadela culturală, in acest weekend, bibliotecile din Bucureşti îşi deschid porţile in cadrul celei de a sasea editii a „Nocturnei Bibliotecilor”, propunand un exerciţiu cultural interactiv de memorie și imaginație pentru vizitatorii de toate varstele.

afis comun 23 sept
Biblioteca este asemuită cu o citadelă culturală, iar editia din acest an propune scrierea povestii orasului Bucuresti „Descopera povestea orasului tau ” impreuna cu vizitatorii sai. Povestea începe vineri, 25 septembrie, la Biblioteca Metropolitană şi se va continua şi finaliza sâmbătă, 26 septembrie, la Biblioteca Naţională a României.

În seara zilei de vineri, 25 septembrie, în intervalul 18.00 – 02.00, Biblioteca Metropolitană va da startul Nocturnei organizând, la sediul central şi în 5 dintre filialele sale, evenimente speciale, tururi de bibliotecă, tururi pietonale, proiecţii de film, spectacole de teatru, demonstrație de street art, dezbateri, lecturi publice, concerte, recitaluri, ateliere de lectură în pijamale, ateliere creative, expoziții.

Sâmbătă, 26 septembrie, Biblioteca Naţională a României preia ştafeta, propunând tot în intervalul 18.00 – 02.00 un program cultural care va include: expoziții de pictură, grafică, fotografie, carte; ateliere de creativitate pentru copii și adulți; spectacole de dans contemporan, teatru și poezie; concerte de muzică clasică şi jazz, vizionarea unora dintre cele mai noi producţii româneşti de film și o mulţime de alte evenimente-surpriză.

Nocturna aduce cinematograful la biblioteca, proiectand filme cu acces gratuit: „Aferim!” (regizor Radu Jude) si premiera nationala „Autoportretul unei fete cuminti” (regizor: Ana Lungu)

„Nocturna bibliotecilor” lanseaza concursul inedit #SelfieScriitor pentru redescoperirea unora dintre cei mai cunoscuti scriitori români. Concursul consta intr-o şedinţă foto, atât la Biblioteca Metropolitană, cât şi la Biblioteca Naţională. Postarea fotografiilor se va face pe Facebook cu #nocturnabibliotecilor #bibmet #bibnat aduce garantat ca premiu o carte noua de la editura Litera.

Într-o ambianţă plină de surprize, „Nocturna bibliotecilor” va îmbina culturalul cu ineditul in fiecare seară, între orele 18:00-02:00. Intrarea este liberă.
Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului: „Nocturna bibliotecilor Bucuresti”

Iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), proiectul Nocturna Bibliotecilor va fi derulat, în acest an, simultan în biblioteci din ţară şi din Republica Moldova

Sediile participante la Nocturna bibiliotecilor Bucuresti:

Pe 25 septembrie: • Biblioteca Metropolitana Bucuresti- Sediul Central – Grădina de Citit, Str. Tache Ionescu nr.4, Sect 1, Bucureşti, Tel. 021.316.83.01 • Biblioteca Ion Creangă: Str. Christian Tell, nr.10, Sect.1, Tel. 021.539.65.47; Biblioteca Metropolitana Bucuresti. Filiala Dimitrie Cantemir, Str Viitorului, nr.52, Sect.2, Tel. 021.539.65.02; • Biblioteca Ienachita Vacarescu Filiala BMB, Str. Bosianu nr. 10, Sect.4, tel. 021.539.65.01; • Biblioteca George Călinescu, Str. Gura Lotrului nr.9, Sect. 5, Tel. 021.539.65.51; • Biblioteca I. L. Caragiale, Str. Gura Lotrului nr.9, Sect. 5, Tel. 021.539.65.50; • Colecţia de publicaţii periodice „Ion Heliade Rădulescu”, Str. Gura Lotrului nr.9, Sect. 5, Tel. 021.539.65.29
Pe 26 septembrie: •Biblioteca Nationala a Romaniei- Bd Unirii nr. 22 , Sect. 3.

Parteneri:Editura Litera, Cinematograf Cityplex, Disney, Publicis, Patzaikin, Oricum, Cercetasii Romaniei, Editura Arthur, Rotaract, Cartieul de dans, XCS Music, Laboratoarele Remedia.
Parteneri media: Radio Romania Cultural.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.