Nemira pune pe harta României rezervațiile naturale de cititori

0

Nu este o noutate faptul că numărul de cititori de la noi din țară este în continuă scădere. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, cititorii devin o specie pe cale de dispariție. 

Pentru a trage un semnal de alarmă legat de acest lucru, editura Nemira și Saatchi Creative Hub, alături de Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ ,,Grigore Antipa”, au organizat în weekendul de 27-28 iulie o expoziție temporară, de statui vii, intitulată „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție”. 

În cadrul expoziției vizitatorii puteau admira diverse specii de cititori, printre care cititorul de ficțiune străină, cititorul de SF/Fantasy, cititorul de ficțiune română sau cititorul de eseu. Numeroși scriitori și booktokeri s-au alăturat inițiativei.

Deși am fost cu cea mică de multe ori la Antipa, de data aceasta am venit special pentru această expoziție. Mi-a plăcut din prima ideea și am vrut să îi arăt celei mici cât de important este cititul și ce se poate întâmpla dacă nu mai citim. Cred că astfel de inițiative ar trebui să se întâmple mai des”, Olivia Vasile, vizitator. 

Un mod inedit de a pune în lumină cititorul „pe cale de dispariție”. Cu siguranță un manifest care nu a trecut neobservat,  dimpotrivă, ieri la Antipa am auzit multe exclamații la adresa cititorilor expuși. Mi-a plăcut, m-a amuzat, dar m-a făcut și să conștientizez problema”, Irina Mărășoiu, vizitator.

Fiecare exponat de cititor era însoțit de informații despre obiceiurile și principalele caracteristici ale speciei respective și de un cod QR care ducea pe site-ul https://nemira.ro/speciidecititori/

Cei ce nu au ajuns la expoziție, pot accesa în continuare site-ul pentru a descoperi atât speciile de cititori, cât și recomandări și reduceri de cărți.

 În plus, cei ce doresc să contribuie la protejarea speciilor de cititori, pot explora Harta Rezervațiilor de Cititori și semnala locurile unde cititorii încă își găsesc refugiul. La finalul inițiativei, cele mai populate locuri vor fi marcate ca rezervații naturale de cititori și beneficia permanent de oferte la cărți. 

Saatchi Creative Hub

Bogdan Costin – Creative director

Laura Belc – Creative Director

Cristiana Petre – Senior Copywriter

Robert Șopârlache – Senior Art Director

Robert Botezan – Junior Copywriter

Letiția Alexe – Junior Art Director

Simona Zglimbea – Client Director

Nemira

Ana Androne – Director Executiv

Anda Robescu – PR Manager

Eli Bădică – Coordonatoarea imprintului  n’autor, Nemira

Iulia Andrei – Social Media specialist

Florian Ivănică – Social media specialist

Muzeul Antipa

Florentina Purdescu, Șef Birou Relații Publice, Marketing Cultural şi Programe Educaționale

Ligia Bencheci, Muzeograf

Marina Bliderișanu, Muzeograf

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.