Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mozaic, Ilustratie de carte si Istoria Artei – Scoli de vara in luna iulie @ Fundatia Calea Victoriei

0

 

Atelier de Mozaic (8-12 iulie)

Va propunem un mod placut si creativ de petrecere a timpului liber: descoperirea si experimentarea uneia dintre cele mai vechi si spectaculoase arte decorative – mozaicul.

In cele trei sedinte ale acestui atelier practic, vom invata cate ceva despre istoria mozaicului si cum putem decora diferite suprafete intr-un mod deosebit.

La final, fiecare participant va avea trei obiecte decorate in stilul personal: o placuta de ceramica (suport de pahar), o rama de oglinda sau fotografie si o vaza.

Atelierul se va desfasura in zilele : luni 8, marti 9, miercuri 10 iulie si va fi sustinut de Teodora Varzaru, artist plastic. Toate materialele folosite sunt incluse in taxa de curs.

Scoala de vara de Ilustratie si reclame vintage (8-12 iulie)

Cati dintre noi nu se uita cu drag la reclamele vintage sau la cutiile de tabla (cu biscuiti sau halva) pastrate din anii ’20?

Arina Gheorghita va invita la o scoala de vara inedita si amuzanta, la ale carei intalniri cursantii vor avea bucuria sa descopere si sa exerseze vechi tehnici de ilustrare care ne incanta ori de cate ori le observam folosite pe obiectele bunicilor. Fara interventia impersonala a computerului sau a altor mijloace moderne, ne vom bucura de propria creativitate si indemanare.

Intalnirile au loc in zilele : luni 8, marti 9, miercuri 10, joi 11, vineri 12 iulie

Scoala de vara: Introducere in Istoria Artei (29 iulie – 2 august)

Va propunem sa va aprofundati alaturi de noi cunostintele deja dobandite, dar sa si descoperiti alte noi stiluri, lucrari, artisti si idei ce va pot inspira in felul in care vedeti lumea.

Prin selectarea unor momente de cotitura in istoria artei, accentul va fi pus atat pe convergenta dintre variatele arte (sculptura, pictura, grafica, etc.) cat si pe legatura cu evenimentele istorice contemporane acelor lucrari de arta.

In construirea cursului, vom tine cont de motivatiile si preferintele individuale ale cursantilor si de intereselor lor deosebite. Plecam de la premisa ca oricine, indiferent de cunostiintele pe care le are, poate „simti” o lucrare de arta.

Intalnirile au loc in zilele: luni 29, marti 30, miercuri 31 iulie, joi 1, vineri 2 august si vor fi sustinute de Veda Popovici, artist plastic.

Va puteti inscrie la cursuri si evenimente la contact@victoriei.ro.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

fundatia calea victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.