Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Motivaţie. Decizie. Acţiune.

0

 cover photos-07

Uneori deciziile ni se par o linie de sosire pe care nu reuşim să o trecem. Acest proces presupune antrenarea mai multor muşchi emoţionali şi îmblânzirea fricilor. Corpul reacţionează şi el: drumul către decizie şi ce se întâmplă după ne dau adesea bătăi de cap şi de inima, ba chiar nopţi albe. Nu e cazul să te minţi singur: lipsa unei decizii este, şi ea, tot o decizie.

Îţi propunem să începem un antrenament serios pentru a trece linia de sosire cu zâmbetul pe buze. Cum ne pregătim, când începem cursa, ce facem când simţim că nu mai avem aer şi, în final, ce te aşteaptă dincolo de finish – povestim şi le exersăm, pe rând, pe toate. Poţi participa la o singură întâlnire sau poţi trece printr-un modul întreg – decizia, ca de obicei, e a ta.

Întâlnirea 1: „Drumul spre şi după decizii”

Lucian Negoiţă – 06.11.2014

• Explicaţia întregului proces de decizie.

• Ce te-a adus în acest punct ?

• Decizii şi indecizii din fiecare zi.

• Analiză spre acţiuni diferite.

• Aplicaţii practice

• Lucru pentru acasă

Întâlnirea 2: „Fug de ceva sau mă îndrept către ceva? Aceasta este întrebarea!”

Motivaţia care stă la baza deciziei tale, este şi cea care îţi va marca următoarele alegeri. Motivaţia funcţionează precum lumina unei lanterne: ceea ce se află sub lumina ei devine vizibil în întuneric, iar restul rămâne neobservat. Tu încotro îndrepţi lanterna? Spre ceea ce nu merge, spre ceea ce nu-ţi place, spre ceea ce te sperie sau, mai degrabă, spre ceea ce îţi doreşti cu adevărat, spre ceea ce dă sens vieţii tale, spre ceea ce te pune în valoare?

Te invit să descoperim împreună cum şi către ce să îndrepţi lumina „lanternei”!

Roxana Agafiţei – 13.11.2014

• De ce vrei să schimbi jobul ? Ce argumente ai pentru această schimbare? Ce emoţie este în spatele acestei decizii?

• Hai să aprindem lanterna şi să ne uităm la argumentele tale: ce emoţii sunt, cu adevărat, în spate?

• Ce va fi diferit în noul tău job? Cum îţi vei da tu seama? Cum îşi dau ceilalţi seama? Ce vei face tu diferit?

• Aplicaţii practice

• Lucru pentru acasă

Întâlnirea 3: ”Cioara din mână pentru vrabia de pe gard?”

Încercăm să mai punem accent şi pe emoţii, uneori decidem mai uşor cu ajutorul lor decât cu raţiunea.

Gabriela Manolescu şi Tisu Andrei – 22.11.2014

• Este o decizie emoţională sau raţională ?

• Cum facem diferenţa.

• Care ne ajută mai mult?

• Aplicaţii practice

• Lucru pentru acasă

Întâlnirea 4: ”Ce poveşti scriem după demisie?”

Visăm un pic mai organizat, începând de la resurse şi până ajungem la planul de afaceri.

Adriana Dimitriu – 29.11.2014

• Dacă ai un vis poţi creea o afacere “hand-made” autentică.

• Reuşite şi eşecuri cum ne pot ajută să facem ceva diferit.

• Aplicaţii practice

• Lucru pentru acasă

Cu cine?
Emotion Center este numele unui proiect despre psihoterapie, despre dezvoltare personală, dar mai ales despre tine, cel care îşi doreşte soluţii personalizate, suport pentru a descoperi propriile resurse, idei pentru a depăşi momentele de răscruce şi deciziile uneori imposibil de luat. Nu credem în soluţii cu happy end, dar credem în puterea unui stil emoţional sănătos şi îţi oferim un antrenor care să te conducă spre el pas cu pas. Singuri sau împreună cu partenerii noştri din toată ţară, ieşim din cabinet şi venim în întâmpinarea ta la birou, acasă, în timpul liber, oricând şi oriunde eşti pregătit să descoperi un nou mod de a privi evoluţia personală.

Lucian Negoiță – Psihoterapeut principal, formator şi supervizor al Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie cognitiv-comportamentală, formări complementare în terapii scurte centrate pe resurse şi soluţii, terapie strategică, hipnoză ericksoniană, doctorand al Universităţii București

Roxana Agafiţei – Psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în psihoterapii scurte orientate pe resurse și soluții, psihoterapie strategică, terapie sistemică: cuplu, copil, familie.

Gabriela Manolescu – Psiholog clinician, psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentală, competență în terapia sistemică pentru cuplu, copil, familie.

Tisu Andrei – Psiholog clinician, psihoterapeut în formare cognitiv-comportamentala, cu master în tehnici de comunicare și influență, competență în terapie sistemică pentru cuplu, copil, familie.

Adriana Dimitriu – Psiholog clinician, psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentală.

Când?
joi@incubator107 , 6 noiembrie 2014 de la 19:00 la 21:00
joi@incubator107 , 13 noiembrie 2014 de la 19:00 la 21:00
sâmbată@incubator107 , 22 noiembrie 2014 de la 16:00 la 18:00
sâmbată@incubator107 , 29 noiembrie 2014 de la 16:00 la 18:00

Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Descoperitorilor/1390, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/865299070161569/

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.