Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MITURILE DIN FAMILIILE ROMÂNEȘTI LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE PARENTING

0

Festivalul Național de Parenting ‘În Familie’, care va avea loc în perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, în București, anunță temele abordate.

În familiile din România, s-au format de mai multe generații mituri referitoare la familie și la educație. Trei dintre cele mai frecvente mituri, care vor fi abordate și în cadrul Festivalului :

  • Comunicare înseamnă doar cuvinte. Este fals. Comunicarea înseamnă cuvinte și comportamente.
  • Părinții trebuie să știe toate răspunsurile. Este fals. Sunt întrebări la care nu găsești un răspuns corect, unic și final. În acest caz, copilului i se poate împărtăși opinia părintelui, atât timp cât este în concordanță cu credințele sale.
  • Ca  părinte știi instinctiv ce să faci pentru copilul tău. De multe ori crezi că faci bine, însă daca te uiți cu atenție vezi că ești în propriul scenariu de viață, adică faci bine în conformitate cu istoria ta de viață, cu ceea ce ai trăit tu. Dar copilul este o ființă diferită de tine și poate felul tau de a vedea lucrurile nu îl ajută, din contră îl blochează pentru viitor.

festival-parenting

“În Familie este un Festival care abordează direct situații și aspecte ale familiei românești moderne. De la tabuuri, la mituri, la scenarii zilnice la care o familie având copii între 0 și 18 ani este expusă”, declară Mirela Horumbă, psiholog și inițiator al Festivalului National de Parenting  ”În Familie”.

Câteva dintre subiectele abordate în cadrul Festivalului vizează aspecte din viața de zi cu zi ale familiilor având copii cu vârste între 0-18 ani:

  • Cumpărăturile la supermarket împreună cu copilul sunt un coșmar? Tăvălitul pe jos și urletele fac parte dintr-un tablou pe care îl cunoști? Atunci workshop-ul TERORISMUL RELAȚIONAL este pentru tine.
  • Ți-a sărit veodată inima din piept și ai rămas fără respirație când a dispărut copilul ? Află ce ai de făcut ca primi pași în workshop-ul ATELIER DE SIGURANȚĂ PERSONALĂ.
  • Ceartă, țipete și scandal – te-ai săturat până peste cap? Toate acestea pot fi de domeniul trecutului daca vii la workshop-ul CUM SĂ COMUNICI MAI BINE.
  • Copilul tău a început școala, teme peste teme și el este veșnic fără chef? Când vii obosit de la serviciu ești luat din odihnit? În workshop-ul ȘCOALA CU DRAG ai o gamă de instrumente practice tocmai bune de folosit, respiră ușurat!
  • Știi că nu mai poți amâna, ți s-au oprit cuvintele în gât, și nu mai vor să iasă pentru marea discuție pe care ți-ai propus să o ai cu copilul despre sexualitate. În workshop-ul DESPRE SEX, FĂRĂ RUȘINE afli simplu și ușor ce ai de făcut!
  • Adu busola norocului financiar în viața copilului și vezi cum să sădești semințele banilor în viața lui la workshop-ul CUM VOR ATINGE COPIII NOȘTRI PROSPERITATEA.
  • Copii mici probleme mici, cu adolescenții e mai greu și trebuie să fii mereu pe fază. Vino la workshop-ul TENTAȚII ȘI RISCURI!

Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/

Formularul de înscrieri:  http://festivalparenting.ro.

Sponsorii: Sponsor Dental – Dental Med și Dental Med Kids, Carrefour România, Banca Transilvania, Aquatique.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulPărinților.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro, Suntmamica.ro; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

Un eveniment organizat de Asociația Oameni Noi.

***

ASOCIAȚIA OAMENI NOI

Asociația OAMENI NOI s-a înființat în septembrie 2013, ca un rezultat firesc al întâlnirii unor oameni cu preocupări comune în domeniul educației . Asociația are drept scop promovarea cetățeniei active și responsabile, a culturii și a educației în vederea construirii unui stil de viață sănătos (fizic, mental, emoțional și social), pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți și vârstnici) și de medii sociale (atât categorii sociale cu potențial cât și categorii sociale defavorizate), utilizând activități specifice educației non-formale. Între proiectele asociației, Festivalul Național de Parenting,  www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ în parteneriat cu Shakespeare School.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.