Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Merg la școală. Sunt puternic!

0

Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit, împreună cu partenerii săi Asociația pentru Educație și Drepturile Omului, Euzone și partenerii instituționali și educaționali din comunitățile Șoldanu, Curcani și Luica vă invită să participați la EVENIMENTUL EDUCAȚIONAL COMUNITAR ”MERG LA ȘCOALĂ. SUNT PUTERNIC!”, care va avea loc în data de 26 iunie 2018, cu începere de la orele 11.00, în incinta celui mai important monument istoric din județul Călărași, la mănăstirea Negoiești (1649), situată în comuna Șoldanu, DN 4, București – Oltenița.

Conferința va prezenta idei, exemple bună practică și proiecte legate de relaționarea educatorilor și profesorilor cu elevii din clasă, cu un accent puternic pe promovarea școlii prietenoase a copilului, centrată pe nevoile elevului, dar și ale pieței muncii, crearea planurilor de acțiune ce pot fi aplicate la nivel local prin competență, inspirație și cunoștințe solide. Prin acest eveniment, speranța noastră este că participanții vor aduce încredere și deschidere pentru implementarea acțiunilor care vor asigura accesul egal la o educație de calitate pentru toți copiii.

Evenimentul conturează contextul perfect pentru lansarea publică a proiectului Măsuri privind creșterea participării la educație și prevenirea abandonului. Proiectul va asigura prin derularea activităților sale: 1) creșterea ratelor de înscriere în educația timpurie (Grădinița estivală), 2) implicarea părinților în educația copilului (Programul Cercul povestitorilor), 3) dezvoltarea si adaptarea programelor de tipul Școala după Școala (școala de weekend), 4) dezvoltarea profesională a cadrelor didactice (Programul de formare) și 5) sprijin financiar pentru copii și familiile provenind din mediile defavorizate (pachetele de rechizite și îmbrăcăminte precum și subvențiile).

Să învățăm, să punem întrebări, să creăm și să ne angajăm în oportunități semnificative și autentice într-un context educațional favorabil pentru toți copiii! Vă așteptăm la conferință într-un cadru istoric, Mănăstirea Negoiești, o reședință de vară care întrunea divanul țării, emitea hrisoave domnești și primea ambasadori. Vă invităm să fiți oaspeții noștri de valoare.

Vom încheia până la orele 14.00 cu o activitate culturală, care va fi marcată prin vizitarea ghidată a mănăstirii Negoiești, dar și prin participarea Târgul Comunităților Rurale (Rural Communities’ Fair) organizat cu sprijinul comunităților Șoldanu, Curcani și Luica, din județul Călărași.

Pentru confirmarea participării, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0744 671 685 și la adresa de email: simona.bartis@clnr.ro.

Sursa aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.