Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mercedes-Benz și echipa României la înot au avut aceeași destinație: Locul 1

0

Sub deviza ”Avem aceeași destinație: Locul 1”, Mercedes-Benz în parteneriat cu Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a susținut Campionatele Internaționale de Înot ale României. Competiția desfășurată în perioada 8-12 iulie la Complexul Olimpic de Natație ”Anatol Grințescu”, din baza sportivă Dinamo București, a adus la linia de start peste 250 de sportivi din mai mult de zece țări.

Primele concursuri internaționale de această anvergură desfășurate în ultimii 30 de ani în România și-au medaliat câștigătorii ieri, în cadrul ceremoniei de premiere. Punctajul primit în cadrul concursului îi va ajuta pe sportivi în calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio, 2016.

Campionatele internationale de inot_2

România a reușit o performanță frumoasă și a obținut 222 medalii dintre care 69 de aur, 76 de argint și 77 de bronz, printre medaliați fiind Marius Radu, George Rațiu, Daniel Macovei, Alexandru Coci și Robert Glință.

Pe durata întregii competiții, sportivii, arbitrii și reprezentanții Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern s-au bucurat de confortul și eleganța autovehiculelor Mercedes-Benz și au avut parte de călătorii de cinci stele către victorie.

Calculul de la finalul competiției arată că înotătorii români au doborât și 16 recorduri naționale, din care unul la seniori, unul la ștafetă seniori și restul la juniori de 15 și 16 ani. George Rațiu și-a bătut propriul record național la juniori sub 15 ani, la 50 metri liber, cu 24.14 secunde. Daniel Martin a mai marcat două recorduri la vârstele de 15, respectiv 16 ani, de data aceasta la proba de 200 metri mixt, unde a încheiat în 2.09.26 minute, iar înotătoarea maghiară Katinka Hosszu a reușit a doua performanță mondială a anului, la 200 metri mixt, timpul ei fiind de 2.08.77 minute.

Campionatele internationale de inot_1

La finalul primei ediții a Campionatelor Internaționale de Înot ale României s-a stabilit clasamentul celor mai bune performanțe înregistrate în bazinul din cadrul Complexului Dinamo.

  1. Katinka Hosszu, 200 metri mixt, 940 puncte
  2. Sharon van Rouwendaal, 800 metri liber, 928 puncte
  3. Ahmet Mathlouti, 400 metri liber, 856 puncte
  4. Marius Radu, 100 metri liber, 845 puncte
  5. Daniel Macovei, 100 metri liber, 833 puncte
  6. Dylan Sali, 100 metri spate, 830 puncte

Katinka Hosszu și Ahmet Mathlouti au obținut titlurile de cea mai bună sportivă, respectiv cel mai bun sportiv, la Campionatele Internaționale. La secțiunea rezervată juniorilor, cea mai bună fată a fost Emilia Dumitrescu Colți, 705 puncte la 800 metri liber, iar Robert Glință a fost cel mai bun pe tabloul masculin, cu 821 de puncte, obținute la proba de 100 metri spate.

Susținător al performanței, Mercedes-Benz a devenit un partener constant al evenimentelor sportive, sprijinind de-a lungul timpului diverse competiţii organizate de federaţiile sportive, precum Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Federaţia Română de Tenis şi Fundaţia Olimpică Română.

Sportivii români au avut alături de ei, pe toată durata competiției, parteneri de drum puternici. Modelele CLS 250 BlueTec, E 250 CDI 4M, E 250 Cabrio, ML 350 CDI 4M, V 220 CDI AVG/L, precum și trei modele Mercedes-Benz Vito au fost la dispoziția acestora. În plus, noul CLA Shooting Brake, un autoturism special creat pentru cei care se află în permanentă căutare de inovaţii, inspiraţie şi perfecţiune, a fost prezent tot timpul în spațiul în care se desfășoară competiția. CLA Shooting Brake face parte din noua generaţie de autovehicule compacte de la Mercedes-Benz care se remarcă printr-un concept unic ce îmbină designul captivant, spaţiul generos şi tehnologia fascinantă.

Avem aceeași destinație: locul 1!’ și „Suntem românii pregătiți pentru medalie!” sunt mesajele pe care sportivii români le-au trimis către public pentru a-i susține în una dintre cele mai importante competiții de anul acesta pentru România. Materialele video realizate sub apă au adunat peste 320.000 de vizualizări în rândul susținătorilor din mediul online. Unul dintre acestea poate fi vizionat accesând acest link: www.mercedes-benz.ro/campionateinot.

Toate materialele video sunt publice pe pagina oficiala de Facebook Mercedes-Benz România: www.facebook.com/MercedesBenzRomania.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la: www.media.mercedes-benz.ro, www.mercedes-benz.ro și www.facebook.com/MercedesBenzRomania.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.