Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mentor in incubator107 cu Dragos Nicolaescu, 28 noiembrie 2012

0

incubator107 si și asociația macazcultural  trag linie și te provoacă la programul *Dă-ți demisia!*.

Recunoaștem: v-am copt-o. Cum era să vă momim un an jumate cu pasiuni care mai de care și să vă lăsăm baltă într-un job anost, scorțos, nemotivant și în fond – nu pentru voi? Programul *Dă-ți demisia* te trece prin întâlniri cu mentori, training-uri cu coach, biblioteci vii, grupuri de acțiune și ateliere aplicate. La final, spera-vom să ne găsim vocația, inspirația, încăpățânarea și instrumentele pentru a ne schimba viața.

Cu cine?

Cu Dragoș Nicolaescu – CEO la Visionary Business Consultants:

Copil fiind mi-am dorit să devin, pe rând, erou mitic, scriitor, medic, jucător de go, filosof, psiholog, profesor, actor, călugăr, impresar artistic, sculptor.

Am ajuns până la urmă să lucrez, timp de 15 ani, ca om de afaceri în IT&C, parcurgând toate nivelele disponibile: vânzător de magazin, account manager, e-Business sales specialist, business development manager, sales manager, country manager. Am lucrat în toate tipurile de firme de la un mic magazin de retail, până la multinaționale globale. Am condus firme cu peste 100 de oameni, am vândut personal mai mult de 200 de milioane de euro în produse și servicii, am dezvoltat proiecte unice pe piața locală, am crescut o reprezentanță de multinațională aproape de la zero, am înființat în diferite partneriate 8 firme, primele 4 fiind niște excelente eșecuri din care am învățat o mulțime de lucruri pe care să nu le faci ca și antreprenor.

La 40 de ani, în momentul în care am ajuns să îmi împlinesc visul recunoașterii sociale (putere de decizie, recunoaștere în piață, salariu impresionant, mașină cool pe firmă etc), mi-am dat seama că am sacrificat pe drum o mulțime de nevoi foarte importante pentru mine, precum: autenticitate, libertaterespectcreativitate, joc, veselie, onestitatetrăiri spirituale etc. Aveam toate lucrurile pe care mi le dorisem și care credeam eu că mă vor împlini, dar nu eram deloc mai fericit decât în urmă cu 15 ani. Aș spune chiar dimpotrivă…

Așa că mi-am dat demisia și am plecat pe drumul regăsirii de sine. Un drum care să mă ajute să mă redescopăr pe mine, cel adevărat. Cel de dinainte de a sacrifica ce sunt pentru ce am. Am decis să regăsesc acele părți din mine, din sufletul meu, pe care le-am neglijat prea multă vreme. Am decis ca de acum înainte să am grijă permanent de nevoile sufletului meu. Și mai ales de acelea pe care le-am neglijat cum ar fi nevoia de sens (să mă implic în activități care au sens pentru mine nu doar fiindcă îmi cere cineva sau fiindcă trebuie), de autenticitate (să spun și să fac doar ceea ce consider adevărat și autentic pentru mine), de relaxare și bucurie (alături de prietenii de suflet cu care să discut ore în șir despre sensul vieții sau alături de copilul meu cu care să redescopăr bucuria jocului), nevoia de dezvoltare personală (psihologia, REIKI, GO, constelații sistemice, comunicare non-violentă, squash etc.) și multe altele pe care acum le scot la lumină.

În același timp, am decis să valorific toată această experiență de viață, punând-o la dispoziția tuturor celor care au aceleași căutări în viață ca mine. În momentul de față ofer coaching și consultanță de business pentru startup-uri vocaționale, iar pentru viitor pregătesc câteva training­­-uri unice pe piața locală, lansarea unei platforme de promovare activă a freelancer-ilor, înființarea unui incubator de afaceri și construirea unui centru de dezvoltare personală. În rest mă bucur de fiecare clipă și de toate pasiunile mele pe care acum am timp să le savurez.

Cu ce?

Cu 3 liste: competențele tale (la ce te pricepi și faci foarte bine), calitățile tale (tot ce poți să spui fain despre tine) și pasiunile tale (ce faci și la sfârșit ești mai energizat decât ai început). Priviți cu atenție în sufletul vostru și săpați după toate resursele interioare pe care le aveți. Și să nu vă prind cu liste sub 10 itemuri 🙂

Când?

  1. miercuri@incubator107 , 28 noiembrie 2012 de la 19:00 la 21:0

Cum?

Înscrierea la atelier se face online,  la bucuresti.incubator107.com

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.

Unde?

Mansarda din Traian, nr. 107

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.