Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MATERIA, primul târg de design contemporan în piele din România

0

Prima ediție a târgului de design în piele va avea loc pe 5 și 6 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard, în București. În premieră pentru România, 60 de designeri care folosesc pielea ca material principal de lucru sunt reuniți sub același acoperiș.

Aproximativ 60 de designeri din toată țara și branduri autohtone se vor întâlni în primul weekend din noiembrie pentru prima dată în această formulă. Printre aceștia se numără Otilia Flonta,

Mihaela Glăvan, Carter, Atribut, Yvy Bags, Laura Olaru, Bogdan Deliu, Paul Christian, Novak Prive, Oana Lupaș, Maestoso, Snob și Andra Andreescu. Târgul de design contemporan în piele MATERIA își propune să devină cel mai important loc de întâlnire al designerilor care lucrează cu pielea.

afis-materia

Idea și execuția MATERIA îi aparține artistului vizual Dan Pierșinaru, fondatorul târgului de bijuterie contemporană Autor.

“Am avut mereu o fascinație față de acest material omniprezent în viețile noastre, față de maleabilitatea rolurilor pe care le are. Pe lângă asta, am simțit că există nevoia unei platforme pentru designerii din domeniu. În România se face creație în piele, există un discurs creativ care merită toată atenția noastră. Așa că depășim zona de marochinărie și creăm această platformă creativă pentru designerii care au idei și concepte, pentru cei care transformă obiectele noastre de zi cu zi în declarații”, spune Dan Pierșinaru.

Fie că este vorba de o geantă sau o pereche de pantofi, conceptul creativ este cel care domină în rândul obiectelor ce urmează a fi expuse în cadrul târgului MATERIA.

Creat și susținut de Autor, MATERIA este primul târg contemporan de design în piele care își propune să devină în lumea creatorilor în piele ceea ce Autor este în bijuteria contemporană: o platformă dedicată designerilor și creatorilor care lucrează în piele sau au ca material principal de creație pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine stătător, care are loc toamna, unde participarea se face pe bază de selecție.

Despre Dan Pierșinaru

Este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. În 2006, a organizat prima expoziție de bijuterie contemporană într-o galerie de artă. În 2009, a pus bazele târgului Autor care a ajuns astăzi la a 15-a ediție, fiind o platformă dinamică și internațională pentru designerii de bijuterie contemporană. Dan Pierșinaru este și fondatorul Marche de Noel, târgul cadourilor de designer care are loc în decembrie, la București.

Despre Autor

Târgul de bijuterie contemporană Autor a fost lansat în 2009 sub forma unui eveniment bianual. După 15 ediții a devenit cea mai importantă platformă de bijuterie contemporană din sud – estul Europei, cu peste 80 de participanți de pe 5 continente la fiecare ediție, premii internaționale, proiecte stabile de colaborare cu cele mai bune școli de bijuterie contemporană din lume și parteneriate cu toate evenimentele relevante.

Orar MATERIA:

Sâmbătâ 5 noiembrie: 11.00 – 20.00

Duminică 6 noiembrie:  11.00 – 20.00

*prețul unui bilet de intrare: 10 lei

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.