Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Luminii Păcii de la Betleem

0

Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) are deosebita plăcere de a vă invita la ceremonia de distribuire a “Luminii Păcii de la Betleem” care va avea loc sâmbătă, 20 decembrie, începand cu ora 12.00, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București.

Împărțirea „Luminii Păcii de la Betleem” semnifică dorința cercetașilor de a promova PACEA ca modalitate de a relaționa cu ceilalți și dialogul ecumenic între confesiuni. Acest eveniment rezidă din principiile și valorile cercetășești, motto-ul evenimentului din anul 2014 fiind “Împărțind fericire, îți va aduce pace” (Rom 14, 17-19). Anul 2014 a fost declarat an comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, iar prin desfășurarea evenimentului în lăcaşul voievodal al Sfinţilor Martiri, cercetașii cinstesc moştenirea spirituală și rolul pe care Voievodul Constantin Brâncoveanu l-a avut în luminarea poporului prin învăţătură și cultură tipărită.

Afiș_Lumina_Păcii_de_la_Betleem

Cercetaşii din Austria au inițiat proiectul “Lumina Păcii de la Betleem” în anul 1989. Din anul 1995 mesajul manifestării a fost definit ca un mesaj de pace adresat fiecărui om ce primeşte Lumina în casa sa. Scopul campaniei este de a duce Lumina Păcii la cât mai mulţi oameni, de a le transmite acestora mesajul de pace, de a încuraja pe oricine, dar în special pe cercetaşi, prin această acţiune internaţională, să creeze și să traiască Pacea.

Lumina Păcii a fost adusă în România de o delegație de cercetași care a participat la ceremonia de la Viena, în data de 13 decembrie, ceremonie cu reprezentanți ai diferitor confesiuni, în care se oferă ca simbol o flacără aprinsă de la Betleem. Duminică, 14 decembrie, delegația s-a oprit în următoarele comunități pentru a da lumina mai departe: Arad, Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Deva, Râmnicu-Vâlcea, Focșani – Biserica romano-catolică Ss. Apostoli Petru și Paul.

În acest an, ceremoniile de distribuire a luminii din partea Organizației Naționale “Cercetașii României” au loc sâmbătă și duminică, 20-21 decembrie 2014, în 14 comunități: la Arad, Baia Mare, Brăila, București, Constanța, Cluj – Napoca, Deva, Drăgășani, Iași, Mangalia, Pașcani, Piatra Neamț, Pildești, Râmnicu Vâlcea, Tecuci.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.