Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liviu Prunaru și Valentina Svyatlovskaya în Stagiunea Regală

0

 “Stagiunea Regală”- 22 martie 2015, orele 19.00, la Ateneul Român, invitați: violoniștii Liviu Prunaru și Valentina Svyatlovskaya, lucrări de Vivaldi și Piazzolla.

Duminică, 22 martie, Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită începând cu orele 19.00 la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) la al treilea concert din Stagiunea Regală.

Afis_2203_Stagiunea Regala

STAGIUNEA REGALĂ este un nou proiect demarat de Camerata Regală, proiect ce va aduce în fața publicului artiști de talie internațională, interpretări de referință și va oferi acestuia ocazia să se bucure de sunetul unic al unor instrumente de colecție, foarte rare, precum Antonio Stradivari, Giuseppe Guarneri del Gesu, Andrea Amati, Giovanni Battista Guadagnini.

În cadrul celui de-al treilea concert din Stagiunea Regală, Camerata Regală propune melomanilor o incursiune în ciclul de concerte “Anotimpurile” ale compozitorilor Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla. De această dată, elementul inedit este înlocuirea dirijorului cu solistul, care va interpreta și va dirija în același timp. Invitații acestui concert sunt Liviu Prunaru și Valentina Svyatlovskaya, doi violiniști de excepție, bine – cunoscuți publicului meloman din România.

Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale puteţi afla pe site-ul lor – www.camerata-regala.ro  şi de pe pagina de Facebook a ansamblului.

Despre Camerata Regală

Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul  a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman,  sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, Flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”.

În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului,  Camerata Regală a fost decorată cu medalia

“Regele Mihai al României” pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.

Susținători: Filarmonica “George Enescu”

Parteneri: Elite  Art Club Unesco, Ella Traveland, Clubul Rotaract Triumph București, Poșta Română, London Red Cafe

Parteneri Media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Outdoor & Indoor Advertising, RFI, Jeunesses Musicales România, Liternet, Statuidedaci.ro, Calendar Evenimente, Qwellman, 4arte, Societatesicultura , OrasulMeu, BILETE.RO.

Despre artiști:

Liviu Prunaru

Concert – maestru în una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume – Royal Concertgebouw, Liviu Prunaru și-a construit o bogată carieră internațională în urma aparițiilor solistice alături de orchestre renumite și a câștigării unor importante premii în competițiile: “Regina Elisabeta”, “Eugen Ysaye”, “Juilliard Mendelssohn”.

Printre profesorii cu care a studiat îi menționăm pe Alberto Lysy și Dorothy DeLay. Cariera sa solistică internațională în plină ascensiune cuprinde colaborări cu cele mai importante orchestre din lume precum Royal Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestra National de Belgique, Orchestra Filarmonica din Atena, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de cameră din Indianapolis.

În paralel cu activitatea sa artistică este implicat și în domeniul pedagogic. În anul 2010, a fost numit director artistic al Academiei Internaționale de Muzică “Menuhin” în Elveția. Cântă pe o vioară Stradivarius construită în anul 1694.

Valentina Svytalovskaya

Este deținătoarea unui impresionant palmares competițional, dintre care amintim: Premiul al II-lea la Concursul Internațional “Rodolfo Lipizer”, unde i s-a acordat (pentru interpretarea deosebită a unor lucrări de Bach și Mozart) inclusiv Premiul Special, Premiul al II – lea la Concursul Internațional “Valsesia Musicale”, Premiul I la Concursul “R. Molinari” din Gstaad și finalistă la Concursul Internațional “Regina Elisabeta”.

A studiat la Conservatorul din Sankt Petersburg și a susținut mai multe concerte cu Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, în Elveția, Marea Britanie și Germania. În perioada 2000 – 2007, Valentina Svyatlovskaya – Prunaru s-a perfecționat la Academia “Menuhin” din Gstaad sub îndrumarea apreciaților violoniști Alberto Lysy și Liviu Prunaru. Cântă pe o vioară Andrea Guarneri construită în anul 1676.

Din anul 2007 este membră a renumitei orchestre Royal Concertgebouw din Amsterdam.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.