Lil Obeah merge cu Dub Industrial în SUA

0

https://emergencyhearts.bandcamp.com/album/everyday-is-halloween

https://emergencyhearts.bandcamp.com/track/everyday-is-halloween-voodoo-slinky-remix-feat-time-extra-kool

https://xqui.bandcamp.com/track/dead-of-night-xqui-remix

https://wormholeworld.bandcamp.com/track/hyperreal-dub-obeah-marius-costache-remix

https://open.spotify.com/artist/372CRen8x36WKuFf7Z3De1

Lil Obeah și Sound of Art to Come colaborează acum cu labelul american Emergency Hearts. Everyday Is Halloween, ultimul album al artistului, este distribuit digital în întreaga lume de casa de discuri din Texas și au lansat un nou remix realizat de Voodoo Slinky pentru piesa Everyday Is Halloween in colaborare cu rapperii Time și Extra Kool.

Bucureci Obeah este curator, muzicolog, art director, poet dub, artist și producător muzical și, de asemenea, un antreprenor cu experiență în radio, muzică și artă vizuală. Portofoliul său include proiecte multimedia Creionetica, Tunesinourheads, Abator Industries, Crowd Control, Black Rhino Music & Radio & A4Activism. Bucureci a fost colaborator al Radio Guerrilla, Electronic Beats by Telekom și este absolvent de arhitectură, artă și design.

Sound of Art to Come Records este platforma și casa sa de discuri din Transilvania, unde sunt reuniți artiști dub, industrial, reggae post-punk, hip-hop, electronic și experimentali din întreaga lume. Din inima României, platforma oferă o transmisie lunară printr-o selecție unică de lucrări de artă, colaje, muzică și remixuri inspirate de intersecția dintre Pop Art, multi-culturalism și coloane sonore horror.

Sound of Art to Come s-a asociat cu ONG-ul/label-ul din Marea Britanie din Lancashire – Wormhole World, pentru a scoate catalogul de artiști pe CD în Marea Britanie și zonele învecinate și pentru a-și conecta publicul cu reggae dub, industrial, post-punk, experimental.

Sound of Art to Come s-a asociat de curand cu casa de discuri anarhistă din Austin, Texas – Emergency Hearts, pentru a lansa albume și remixuri ale lui Lil Obeah în Statele Unite și pentru a interactiona cu publicul american.

Obeah lucrează cu profesioniști din industria muzicală, producătorii din București Marius Costache de la Studio148 și Petru Bârlădeanu și producătorii internaționali veterani de muzică mondială Tim Whelan & Hamid Mantu de la Transglobal Underground și Nick „Count” Dubulah de la Dub Colossus.

Remixurile lui Obeah sunt pentru artiști locali, cântăreți internaționali precum Lee Scratch Perry & Dubokaj, Algiers & Zack de la Rocha, Dubmatix, Dub Pistols, Prince Fatty, Ghetto Priest, Transglobal Underground, Dub Colossus, The Membranes, Denise Sherwood, Yann Tiersen, scott crow, Oigăn & Ana Ularu, Nico G & Kali & Shabbos Ranks.

El este inspirat de cele mai ciudate sunete românești, variind de la dub-ul local autentic, experimental, până la reggae-dub tradițional cu influențe ska și folk-rock, muzică și discuri lansate lângă Marea Neagră din anii 1960 până în prezent.

Muzica lui Obeah a fost difuzată în toată lumea de legende precum Dennis Bovell, Steve Barker și Don Letts la: BBC 6 Music, BBC Lancashire, Soho Radio, ResonanceFM, The Music Galaxy Radio, Radio Buena Vida, Australia’s National Roots’ n’Reggae Show, Culture Dub din Poitiers, Zonic Radio din Berlin, Czwórka din Polonia și Dub Front din Belgia.

Muzica Dub și arta Obeah s-au ciocnit constant cu rock-ul industrial, metal, tribal și cu hip-hop. Trupele Killing Joke, Mark Stewart & The Maffia, Tackhead & Adrian Sherwood, Ministry, Skinny Puppy, Alien Sex Fiend, Meat Beat Manifesto, Pop Will Eat Itself și conceptele lor au fost o inspirație pentru Obeah și Marius Costache și albumul Everyday Is Halloween. Acest album produs de Marius Costache de la Studio148 cuprinde colaborări cu rapperii din Denver: Time & Extra Kool, care împărtășesc pasiunea lui Lil Obeah pentru filmele de groază și coloanele sonore, producătorul din Vilnius, basstul Boris Kulenovic de la Mei Tei Sho, în prezent în Afrodelic, MC Horseman alias Winston Williams din Marea Britanie la tobe, colaborator frecvent Mad Professor, Peter Harris colaborator al lui Lee Scratch Perry la bas, chitară, cori, Fritz Catlin de la 23 Skidoo la percuție, bass cu arc și Alexandru Stoica de la Anton Pann Ensemble la cobză.

Obeah consideră muzica dub arta sonoră și își propune să creeze o coloană sonoră a filmului de groază transilvănean cu melodiile și remixurile sale.

eMERGENCY heARTS este un centru media colaborativ independent condus de anarhiști din Austin, TX, care pune în evidență muzică, sunete și arte vizuale post-punk și non-gen specifice.

Fondată de autorul, muzicianul și dealerul de artă Scott Crow (Lesson Seven, Audio Assault, corporate unclE), viziunea eMERGENCY heARTS este ca prin muzica și alte mijloace media să construiască o entitate care sprijină artiștii, în afara curentului, unde pot colabora și experimenta în diverse discipline artistice, într-o societate care adesea devalorizează creatorii de cultură americani.

Casa de discuri licențiază și lansează muzică vintage și nouă, precum și arte prin diferite medii (cărți, arte vizuale, videoclipuri) pe care le consideră captivante sau valoroase din punct de vedere cultural.

„eMERGENCY heARTS prețuiește artiștii și colaboratorii; facem tot posibilul pentru a ne asigura că artiștii sunt compensați în mod echitabil pentru rezultatele lor creative. Emergency Hearts descrie sentimentele de empatie și compasiune care ne motivează să acționăm pentru a pune capăt opresiunii, exploatării și distrugerii. Inimile de urgență sunt o parte frumoasă care ne conduce cu pasiune și cu compasiune. Fiecare dintre inimile noastre de urgență este scânteia care ne obligă la acțiune și la creativitate.” – Scott Crow

eMERGENCY heARTS au trei domenii principale de atenție:

NuHorizons – Prezintă artiști și proiecte electronice și experimentale, actuale și noi, internaționale și noi remixuri ale melodiilor clasice.

eH VINTAGE – Prezintă în prezent lansări de muzică electronică, noise, experimentală și ambientală de epocă din anii 1980-2000, aducând în era digitală titluri care ar fi fost pierdute doar prin înregistrările analogice.

eH MEDIA – Prezintă proiecte radicale de publicare de cărți și relansarea de filme și scurtmetraje de artă vintage și actuale.

EMERGENCY HEARTS lansează muzică electronică și experimentală „de epocă”, realizata între 1980-2000, care nu a ajuns niciodată de pe casete sau CD-uri vechi pe platforme digitale. Casa de discuri caută, licențiază și arhivează inregistrari obscure, artiști defuncti și morti, proiecte și labeluri care au nevoie de o relansare în secolul 21.

https://www.emergencyhearts.com/

https://emergencyhearts.bandcamp.com/music

Lil Obeah și Sound of Art to Come prezintă noi remixuri de XQUI și pentru David Ness, lansate la casa de discuri Wormhole World de la Manchester. Remixul XQUI pentru Dead Of Night este pentru cantecul de pe albumul Everyday Is Halloween produs de Lil Obeah cu Marius Costache, iar David Ness – Hyperreal (remixul Lil Obeah & Marius Costache) este o colaborare postpunk dub cu artistul din Scoția.

XQUI este un muzician electronic anonim din Manchester, care lansează muzică la casa de discuri Wormhole World.

Artistul a debutat în aprilie 2018 cu EP-ul său Britannia, care a fost urmat rapid de albumul Dragon în mai. Folosind înregistrări de teren pe care le manipula prin intermediul dispozitivului mobil și al laptopului, a creat peisaje sonore incredibile și a fost rapid comparat cu Brian Eno, William Basinski și Clint Mansell.

Apărând în mai multe liste de albume ale anului în ultimii trei ani, el a remixat și a lucrat cu numeroși artiști precum Mark Stewart, Vince Clarke, Blancmage și Neil Arthur.

XQUI este un călător sonic în timp și, pe albumul Twenties, s-a întors înpoi cu o sută de ani, navigând pe un canal întortocheat către anii douăzeci. Albumul a fost etichetat drept fără compromisuri și imersiv; uimitor; melancolic; confuz; frumos.

XQUI și Lil Obeah sunt colegi de label pe Wormhole World și adesea colaborează cu rezultate creative.

https://twitter.com/XquiMusic

https://xqui.bandcamp.com/music

David Ness este fondatorul trupei alternative Nohumaneye din 1977 alături de Martyn Scutt și Walter Keith. Nohumaneye s-a reformat în 2020 pentru a lansa albumul Age of Extinction.

David a lansat albumul Promesse du Bonheur în 2018, sub numele Baba Vuk, în colaborare cu Graham Duff, cu melodii reimaginate Nohumaneye și a colaborat cu legendarul vocalist The Pop Group, Mark Stewart, la EP-ul Nohumaneye vs. Mark Stewart – King of the Zombies Remix, cu Matthew Shaw ca producător. De asemenea, a colaborat cu Mark Stewart și Peter Harris la proiectul BombArt.

David Ness a lansat albumul solo Being-Time de pe care vine remixul Hyperreal de Lil Obeah si Marius Costache (de la The Sound of Art to Come si Studio148).

Noul său album The Circuit of Culture a fost lansat anul trecut pe Wormhole World și include chitara lui Eric Ness, fiul său în vârstă de 16 ani.

https://wormholeworld.bandcamp.com/album/being-time

https://davidnessnohumaneye.bandcamp.com/album/the-circuit-of-culture-2

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.