Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceul Internațional IOANID oferă 15 burse elevilor de liceu

0

Pentru anul școlar 2020-2021, Liceul Internațional IOANID oferă 15 burse integrale de câte 9.400 de euro elevilor din clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a care își doresc să se înscrie în cadrul unui sistem de școlarizare intensiv în limba engleză. Pentru obținerea burselor, aplicanții vor da un test interdisciplinar, la limba română, matematică și limba engleză, iar nota minimă de admitere va fi de 9.50.

Bursele integrale acoperă toate cheltuielile școlarizării la o instituție de învățământ privat: manuale, auxiliare, ore suplimentare de limba engleză, mese de prânz și ore de teme cu profesorii clasei. Elevii se pot înscrie în clasa de filologie sau științe ale naturii. Bursele pot fi acordate până la sfârșitul ultimului an de liceu, dacă elevii continuă să obțină rezultate foarte bune (media anuală de minimum 9).

Noutatea acestui an școlar este faptul că bursele pot fi atât integrale, cât și parțiale, în funcție de dosarul elevului și de rezultatele obținute la evaluările interne, taxele de școlarizare fiind acoperite de liceu cu o proporție de până la 100% din valoarea totală.

Persoanele interesate se pot înregistra online pe site-ul www.ioanid.com/formular-inscriere-burse, iar dosarul de înscriere la concurs poate fi depus în perioada 10 februarie – 4 aprilie, la sediul IOANID din strada Gen. Constantin Budișteanu nr. 15. Rezultatele finale se vor afișa pe 4 mai.

Dosarul de admitere va conține:

  • Adeverință de elev, eliberată de școala la care acesta este înscris și prin care se atestă media 10 la purtare și minimum media 9,50 în ultimul an școlar;
  • Copie a carnetului de elev;
  • Recomandare din partea unui profesor de la clasă;
  • Alte dovezi ale activității elevului (certificate examene de limba, diplome de participare la concursuri, voluntariat etc.).

Etapele evaluării sunt:

  • Etapa I – dosarele depuse vor fi analizate de o comisie a școlii și se va selecta un număr de elevi, în funcție de rezultatele obținute, care se vor prezența la următoarea etapă;
  • Etapa a II-a – test interdisciplinar, la limba română, matematică și limba engleză, care va avea o durată de 120 de minute. Locul și data desfășurării se vor stabili în funcție de numărul înscrierilor, testul fiind elaborat și evaluat în cadrul Liceului Internațional IOANID de către o comisie numită de directorul unității.

Liceul Internațional IOANID a fost deschis în luna septembrie a anului 2018 și se află în apropierea zonei Piața Romană din București, într-o clădire monument istoric. Grădinița IOANID și Școala Gimnazială IOANID funcționează încă din 2009, având împreună în jur de 400 de elevi. Conceptul IOANID are în centru un program educațional competitiv, de înaltă calitate, într-un mediu în care se încurajează învățarea și cercetarea.

Echipa noastră înțelege faptul că liceenii nu răspund pe măsura așteptărilor noastre la pasivitatea care caracterizează în acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal îl reprezintă crearea unor experiențe de învățare care să atragă elevii. Predarea este una de tip interactiv, expunând participanții la experiențe de învățare, ateliere practice. Misiunea noastră devine aceea de a stimula liceenii, echilibrându-i și pregătindu-i ca viitori adulți într-o instituție în care procesul static tradițional devine dinamic și captivant”, povestește Anca Biriș, fondatoarea IOANID.

Mai multe detalii despre Programul de Burse IOANID puteți găsi la www.ioanid.com/program-burse-ioanid 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.