Lecturi urbane. Un pas spre normalitate!

2

Bucurestiul citeste. Un pas spre normalitate!
Ne bucuram sa scriem si noi despre un proiect extrem de frumos! Un proiect despre un oras ce accepta, usor dar sigur si elementele de normalitate. In Bucuresti se inaugureaza azi, 29 mai primele spatii urbane de citit!
Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.
Campania este iniţiată de voluntarii Civika.ro şi face parte dintr-o demers de îmblânzire a spaţiilor publice prin crearea de poveşti.
„Am citit împreună și am oferit cărți în metrou toată iarna, am mers la Brașov, am ieșit la Universitate, v-am cerut părerea, iar acum – în colaborare  cu Primăria Municipiului București  – vom inaugura spații dedicate lecturii în parcurile din capitală: în prima etapă în Herăstrău (zona Vaporaşul Ana şi lângă Expoflora) și Cișmigiu (Terasa Trandafirilor).”
„Spațiile de lectură constituie obiectivul echipei Lecturi Urbane de-a îmblânzi spațiile publice, de a încuraja actul lecturii cu orice prilej și de a oferi un semnal de normalitate de care orice comunitate are atât de multă nevoie. Ele vor fi marcate prin mobilier specific si plăcuțe si vor constitui invitații neîngrădite la lectură.”

Mai multe informatii pe site-ul orasulciteste.ro
Felicitari initiatorilor proiectului!
Numai de bine,
RomaniaPozitiva

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Lecturi urbane. Un pas spre normalitate! | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. Pingback: Capitala creşte prin lectură | Oraşul citeşte – Lecturi Urbane

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.