Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare inedită la Bookfest: Două proiecte editoriale create în scop caritabil

0

Lansare inedită la Bookfest

Două proiecte editoriale create în scop caritabil
Autorii:  Soțiile Șefilor de Misiuni Diplomatice din  București (SPOHOM) și grupul femeilor din alte țări, aflate în România

Joi, 31 mai, în cadrul Bookfest, va avea loc, lansarea oficială a cărților „Celebrating Food around the World” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”  autoarele proiectului editorial fiind  Soțiile Șefilor de Misiuni Diplomatice la București (SPOHOM), precum  și “Celebrating Romania Through the Lenses of Expat Women / “Sărbătorind România prin ochii femeilor din alte țări – proiect editorial realizat de către grupul femeilor expat (din alte țări). Evenimentul se va desfășura la Romexpo, pavilionul B2, scena AGORA, începând cu orele 18.00. Vor fi prezenți autorii celor două cărți, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai organizației The Duke of Edinburgh International Award România, Master Chef Adi Hădean, alte personalități marcante din diferite domenii de activitate.

Ambele proiecte editoriale au scop caritabil, fondurile strânse prin vânzarea cărților urmând a fi donate unor organizații non-guvernamentale. Cele doua volume vor fi disponibile pentru vânzare în cadrul Bookfest, până în data de 3 iunie, ultima zi de desfășurare a târgului.

„Celebrating Food around the World” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”

Realizat de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, cartea de bucate color, în format bilingv „Celebrating Food around the World” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” prezintă rețete  sănătoase și ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, de la antreuri la feluri principale, garnituri și deserturi. Cartea include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care a avut bunăvoinţa de a semna Cuvântul Înainte, precum și una din rețetele din carte.

Fiecare rețetă este precedată de o scurtă incursiune istorică sau personală şi este însoţită de o varietate de imagini, incluzând aranjamentul unor mese din mediul diplomatic, surprinse de talentaţii fotografi Alina Miron și Bogdan Popescu.

Cartea este o inițiativă a Soțiilor Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM), printre care cele din Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Palestina, Polonia, Portugalia, Regatul Arabiei Saudite, Republica Coreea, Rusia, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, semnatara Cuvântului înainte, spune: „Cartea are o «aromă» specială. Fiecare rețetă delicioasă împărtășește o poveste dintr-o călătorie diferită. Sunt sigură că va fi o plăcere să gătiți pentru prietenii și familia voastră explorând arome culturale din întreaga lume”.

Adi Hădean, semnatarul Prefeței cărții, spune: “Am fost fascinat de referințele culturale remarcabile oferite pentru fiecare rețetă în parte. Recomand această carte tuturor celor care iubesc mâncarea la fel de mult ca mine. Dacă v-ați întrebat vreodată cum a apărut o anumită rețetă și cum a ajuns să facă parte din istoria și tradiția unui popor, atunci acest volum vă va captiva. Este una dintre puținele cărți de bucate care își găsesc locul  la fel de bine în bibliotecă, cât și în bucătărie. Trebuie citită cu atenție, cu un pahar de vin alături și cu mintea deschisă.”

Îmbinând diplomaţia culturală cu strângerea de fonduri, cartea îşi propune să ofere acces cititorilor în diferite culturi, prin limbajul universal al mâncării, în timp ce strângerea de fonduri contribuie la crearea unui viitor mai bun, mai strălucitor pentru tineri şi persoanele defavorizate din România. Graţie generozităţii şi muncii voluntare a soţiilor de ambasadori, dar şi prin contribuţia valoroasă adusă de personalul ambasadelor şi reşedinţelor, de profesionişti şi sponsori locali, întregul preţ de achiziţie al cărţii va fi donat către The Duke of Edinburgh International Award România (www.dofe.ro) și Asociației Our Lady of Mercy România (www.ourladyofmercy.ro), al căror obiect de activitate este dedicat dezvoltării tinerilor și, respectiv, sprijinirii persoanelor dezavantajate. Mai multe informații despre carte sunt disponibile la www.dofe.ro

“Celebrating Romania Through the Lenses of Expat Women” / “Sărbătorind România prin ochii femeilor din alte țări”

Cartea „Celebrating Romania Through the Lenses of Expat Women”/ “Sărbătorind România prin ochii femeilor din alte țări” include fotografii realizate de către 30 de artiste fotograf amator, provenind din 20 de țări, care locuiesc momentan în România. Cartea a ajuns la a noua ediție, iar ediția de anul acesta marchează 100 de ani de la semnarea Declarației de la Alba Iulia. Prefața este semnată de Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Le felicit din inimă pe doamnele autor pentru ideea nobilă a acestui proiect caritabil, care contribuie nu doar la sprijinirea persoanelor dezavantajate, ci şi la promovarea imaginii României.” – Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Proiectul „Romania Through the Lenses of Expat Women” a început în anul 2010, ca o încercare de a combina pasiunea pentru fotografie a autoarelor, cu dorința de a oferi ceva, la rândul lor, țării în care trăiesc acum. Fiecare participant în proiect trimite 5 fotografii, care trec apoi prin filtrul unui juriu alcătuit din  fotografi profesioniști, mentori voluntari ai proiectului. Aceștia aleg câte două fotografii pentru album și alte câteva pentru expoziție și pentru copertă. Fondurile obținute în urma vânzării albumului și a print-urilor în cadrul expoziţiei sunt donate apoi unor organizații caritabile.

Anul acesta juriul a fost format din Mihai Constantineanu, Helmut Ignat și Dan Drăghicescu, iar fondurile strânse vor merge către Casa Ioana (www.casaioana.org/en), Ana și Copiii (www.anasicopiii.ro), Asociația pentru Servicii Sociale  SCUT (www.scutbv.ro) și Fundația Ușa Deschisă (www.usadeschisa.ro).

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.