Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte in prezenta Prof. Muhammad Yunus, castigator al Premiului Nobel pentru Pace

1

FPP are placerea de a oferi publicului roman un nou volum din colectia ”Responsabilitate Sociala in Afaceri”, impreuna cu editura Curtea Veche. De aceasta data, FPP este onorata sa sprijine aparitia in limba romana a cartii Building Social Business: The New Kind of Capitalism That Serves Humanity’s Most Pressing Needs, scrisa de Prof. Muhammad Yunus, castigator al Premiului Nobel pentru Pace in 2006.

Lansarea va avea loc in prezenta autorului, in data de 29 octombrie, in cadrul Social Business Tour 2010, organizat de Fundatia Erste in colaborare cu Grameen Creative Lab si Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si sustinut de BCR si good.bee, ca parte a Grupului Erste.

Prof. Muhammad Yunus este fondator si CEO al Grameen Bank, care a oferit credite, pana in prezent, unui numar de peste 8 milioane de sarmani din peste 80.000 de sate din Bangladesh. A studiat economie la Universitatea Vanderbilt din Statele Unite, unde si-a obtinut si doctoratul, in 1970. Dupa o perioada in care a predat economie la Middle Tennessee University, s-a intors in Bangladesh, unde a fost numit seful catedrei de economie de la Universitatea Chittagong. In 1976, a inceput proiectul Grameen Bank, transformat intr-o instituție bancara in 1983.

Muhammad Yunus a creat conceptul care sta la baza Grameen Bank: servicii bancare fara colaterale pentru cei mai saraci. Acest model de business a fost adoptat de numeroase initiative de micro-finantare din intreaga lume, fiind considerat ”sursa primara” a conceptului de afaceri sociale – solutionarea problemelor sociale prin initiative antreprenoriale si structuri de business inovatoare, fara a distribui dividende. Prof. Yunus si Grameen Bank au primit, in 1996, Premiul Nobel pentru Pace.

Social Business Tour 2010 este o initiativa comuna a Fundatiei  ERSTE, Grupului Erste, good.bee, Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si a Grameen Creative Lab, in cadrul Anului European pentru Combaterea Saraciei si a Excluziunii Sociale. Dupa lansarea din Viena si Bratislava, Social Business Tour 2010 a continuat la Budapesta (inceputul lunii iulie), Belgrad (sfarsitul lunii septembrie), Praga (inceputul lunii octombrie) si Bucuresti (28 si 29 octombrie).

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul oficial, la adresa www.socialbusinesstour.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.