Lansare de carte „Calatorie in Romania”

0

Dubla lansare de carte Humanitas: „Calatorie in Romania” si „Ce am auzit de la altii”

Editura Humanitas va invita joi, 16 iunie, ora 18.30, la o dubla lansare de carte: „Calatorie in Romania”, de Sir Sacheverell Sitwell, in traducerea Mariei Berza, si „Ce am auzit de la altii”, de Radu Rosetti, cu o prefata de Neagu Djuvara. Evenimentul marcheaza debutul unei noi serii: Vintage Humanitas si va avea loc la Clubul Taranului.

Invitati la lansarea celor doua volume vor fi: Gheorghe Lazar si Constanta Vintila Ghitulescu, cercetatori la Institutul de Istorie Nicolae Iorga, si Simion Caltia, profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti.

Volumul „Calatorie in Romania interbelica” este prima traducere in limba romana a jurnalului de calatorie publicat de scriitorul englez Sacheverell Sitwell in 1938, la Londra. Cuprinde impresii de calatorie printr-o tara exotica pentru vizitatorul vest european. Fotografiile care ilustreaza cartea completeaza in mod fericit imaginea Romaniei, asa cum aparea in ochii strainilor in perioada dintre cele doua razboaie mondiale.

La eveniment vor fi expuse fotografii din volumul „Calatorie in Romania”. Formatia de muzica veche romaneasca „Trei parale” va sustine un recital spre finalul intalnirii.


Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.