Lansare catalog și proiecție film “Harta mea. Istoria ascunsă din drumul către școală.”

0

Ce? Lansare de carte și film.

Unde? Școala Gimnazială de Arte nr. 5 ( Strada Gheorghe Petrașcu 49, București)

Când? Luni, 28.11.2022, ora 18:30

Luni, 28 Noiembrie 2022, va avea loc evenimentul de lansare al albumului – catalog “Harta mea. Istoria ascunsă din drumul către școală”, pentru care 120 de adolescenți de la trei școli din sectorul 3 au cartografiat obiectivele de patrimoniu ale sectorului, observate, documentate și filmate în cadrul proiectului cu același nume.

Lansarea catalogului proiectului și a filmului creat de elevi sub coordonarea regizorului Vlad Chiriță va avea loc la Școala Gimnazială de Arte Nr. 5, în prezența editorului acestui proiect, lect. univ. dr. Bogdan Tănase, luni, 28 Noiembrie 2022, orele 18.30.

Timp de 3 luni, micii geografi creativi au încercat să găsească un răspuns care să-i facă atenți la istoria locurilor sau la întâmplările din cotidianul pe care îl traversează în drumul lor spre școală. Atât filmul ce va fi rulat în cadrul evenimentului de lansare cât și textele, desenele și fotografiile din album spun o poveste a (re)descoperirii locurilor parcurse zilnic, un exercițiu alternativ de învățare și creație.

Creat de Asociația Montage, finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și susținut de Fundația pentru Tineret al Municipiului București și Agenția de Carte. Proiectul a strâns laolaltă elevi din școlile gimnaziale “Leonardo da Vinci” , “Cezar Bolliac” și “Școala Gimnazială nr. 78”, care au participat la ateliere de carte coordonate de Lect. univ. Dr. Bogdan Tănase și la ateliere de creație film și regie susținute de regizorul Vlad Chiriță. Documentația întregului proiect a fost oferită de istoricul dr. Răzvan Andrei Voinea.

Asociația Montage a fost înființată în anul 2015 cu scopul de a contribui la dezvoltarea societății prin intermediul acțiunilor culturale și prin educație.

Viziunea Montage este să aducă un aport cultural societății, să ajute la educarea ei și la dezvoltarea gustului artistic și a nevoii de frumos. O atenție sporită este acordată organizării de evenimente culturale și a susținerii tinerilor artiști.

Proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

#finanțatSectorul3

#unproiectMontage

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.