Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lafarge se alătură celui mai îndrăzneț proiect de regenerare urbană din Sud-estul Europei, Diametrala Verde a Bucureștiului

0

Lafarge România s-a alăturat Eco București în dorința de a sprijini proiectul de reabilitare a unei suprafețe de 1000 de hectare, de-a lungul axei Dâmboviței, pornind de la Lacul Morii și până la Parcul Național Văcărești, prin folosirea de materiale inovatoare și sustenabile.

Proiectul este gândit pe trei direcții importante. Prima vizează regenerarea râului Dâmbovița și a spațiului adiacent. Cea de-a doua componentă urmărește revitalizarea economică și socială din zonă, în timp ce a treia încurajează demersuri culturale, sprijinite de branduri internaționale.

Diametrala Verde1

În cadrul proiectului de regenerare a râului Dâmbovița, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a organizat concursul de design – Eco-Arhipelag 2014 – în urma căruia au fost desemnate 5 proiecte câștigătoare. Acestea vor fi construite și amplasate pe râul Dâmbovița și vor forma prima expoziție interactivă de eco-turism din România.

”Prin implicarea în acest proiect, Lafarge își propune să susțină viziunea arhitecților desemnați, cu materiale inovatoare, așa cum este, de exemplu, betonul nostru permeabil si decorativ, Hydromedia®”, spune Tiberiu Mercurian, Director de Marketing, Lafarge România. ”Dezvoltarea durabilă – prin crearea unei infrastructuri verzi, încurajarea folosirii de materiale și soluții sustenabile, care să răspundă provocărilor actuale privind mobilitatea și accesul în marile aglomerări de tip urban – se află în centrul strategiei noastre.”

Armonios, solid și prevăzut cu o largă paletă de culori și moduri de finisare, betonul decorativ răspunde exigențelor arhitecților și peisagiștilor, valorizând în acest fel patrimoniul urban. Suprafețe de calitate, create după o formulă de bază cu materiale locale, betoanele se integrează în arhitectura clasică sau modernă a orașului. Caracterizat printr-o rezistență ridicată și o gamă largă de culori și nuanțe clare, care conduc la creșterea vizibilității nocturne, betonul decorativ limitează consumul de energie din iluminatul public și reduce efectul de supraîncalzire, întâlnit frecvent pe timpul verii în aglomerările urbane.

Diametrala Verde2

Ca lider mondial în domeniu, Lafarge propune materiale și tehnologii inovatoare, urmărind integrarea lucrărilor în peisajul înconjurător, folosirea de produse locale, economice și durabile, gestiunea și reciclarea apelor pluviale, reducerea lucrărilor de întreținere a amenajărilor exterioare și, nu în ultimul rând, un confort vizual îmbunătățit.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.