Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LA FOTOGRAF – expoziție – muzici – ateliere – povești

0

LA FOTOGRAF – expoziție – muzici – ateliere – povești

24 – 30 mai 2019, la Pavilion 32

Știai că dintr-o mărgică de zierme* s-a făcut universul? Și că astăzi o poți purta la gât?

Vino să afli povești vechi de când lumea, transmise din generație în generație și păstrate în Arhiva de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român. O rețea de priviri trecute și actuale, scoase la iveală printr-o expoziție și o serie de cutii interactive, care spun istorii despre 4 comunități culturale din România. Inspirate din fotografiile de studio de la începutul secolului trecut și reinterpretate într-o cheie contemporană de designeri iscusiți, obiecte vechi și noi te așteaptă să le descoperi, să atingi, să te joci, să te întrebi. Să-ți faci un selfie și să te arăți lumii, într-un cadru pregătit special în acest sens.

La Pavilion 32, pe Calea Dorobanți, în perioada 24-30 mai 2019, între orele 11 și 20.

Expoziție animată cu tot soiul de ateliere, seri de povești, mâncăruri și muzici amestecate. Intrarea liberă.

* balaur sau șarpe, personaj care apare în legendele românești despre crearea lumii

PROGRAM

Vineri, 24 mai – VERNISAJ

18:00 – deschiderea expoziției

18:15 – live demo de ambrotipie cu Paul Aioanei de la Studio Foto Ambrotipescu

Cu FotoStudioul său în valiză, Paul ne va ghida printr-o scurtă istorie a tehnicii de fotografiere pe sticlă – mai exact, prin procedeul numit „colodiu umed”, la modă în anii 1850. Și nu o va face oricum, ci echipat cu un întreg atelier mobil: aparate foto, plăci pe sticlă fotosensibile, cameră obscură portabilă, chimicale și soluții fotografice – preparate după rețete originale explicate în diferite studii și manuale de epocă. La finalul serii, poți comanda pentru acasă propriul portret de ambrotipie.

19:00 – un Gulasch mit hâlati muzicalâ de Călin Torsan

O rețetă Für Elise Gulasch:

– fluierul construit și dăruit de Ferencz;

– un Blockflöte chinuit cu game balcanice;

– piesele armânești studiate pentru proiectul Cu tenda;

– fluierul frumos cioplit și cumpărat din Budapesta;

– un menuet compus de Bach și rătăcit în ungherele minții;

– cartea ce însoțea fluierul frumos cioplit, tradusă cu Google Translate.

Ingredientele se amestecă acustic bine de tot (fără mixer!), apoi se toarnă în formele spontane ale improvizației libere. Poftă bună! Guten Appetit! Jó étvágyat! Orixi bunâ!

Sâmbătă, 25 mai, 11.00 – 12.30

Atelier de scotocit prin fotografii vechi și amintiri

Joi, 30 mai, de la 18:30 – FINISAJ

Povești de colecționari: despre podoabe și obiecte vechi

Detalii suplimentare: https://www.facebook.com/events/345383749359431/

Un proiect Muzeul Național al Țăranului Român realizat în colaborare cu Ambasada Republicii Federale Germania la București și cu sprijinul Goethe Institut.

Concept: Arhiva de Imagine MNȚR

Design: Andreea Machidon, Ana Marchetanu, Ruxi Sacaliș, Veronica Olariu

Au meșterit: Ionuț Petcu, Maria Puică, Gheorghe Gegiu

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, TVR, Dilema Veche, Historia, Decât O Revistă, Iocan, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.