Kayak Challenge Family & Friends a deschis înscrierile!

0

Cea mai prietenoasă competiție pentru sportivii amatori practicanți de caiac și SUP

a ajuns la ediția a 3-a.

Clubul Kayak Champions deschide înscrierile la cea de-a treia ediție a competiției Kayak Challenge Family & Friends care se adresează exclusiv sportivilor amatori de caiac, Stand Up Paddle sau dragon boat. Pe 18 mai, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București, sunt așteptați toți cei care își doresc să își testeze abilitățile în cursele de viteză, de tehnică, sau în probele de forță. Competiția include, de asemenea, curse distractive pentru familii sau pentru căței, în caiace duble.

Evenimentul marchează câteva probe unice în România, precum Dragon Tug of War (echipe de 6 persoane care vor concura una împotriva celeilalte, în cadrul aceleiași bărci) sau cursa de căței în caiac. În plus, publicul îi va putea aplauda pe sportivii paralimpici care se antrenează în cadrul clubului în cadrul unei probe dedicate de para-canoe.

Până pe 18 aprilie participanții pot beneficia de taxele de înscriere reduse, early bird, iar ultima zi de înscriere pentru competiție este 16 mai.

Evenimentul include 8 categorii de concurs:

  1. Caiac tură scurtă, 200 m (feminin și masculin) – taxă de înscriere 50 lei (early bird);

  2. Caiac tură lungă, 1000 m (feminin și masculin) – taxă de înscriere 80 lei (early bird);

  3. Ștafetă, 400 m (200 m x 2), echipă mixtă 2 persoane – taxă de înscriere 100 lei/ echipă (early bird);

  4. Caiac dublu family, 200 m – taxă de înscriere 100 lei/ echipă de 2 membri (early bird). Pot participa 2 membri din familie, în orice combinație: soț – soție, părinte – copil de minim 4 ani, bunic – nepot etc;

  5. Caiac dublu căței, 200 m – taxă de înscriere 80 lei/ echipă om-câine (early bird);

  6. Stand UP Paddle, 200 m (feminin și masculin) – taxă de înscriere 50 lei (early bird);

  7. Slalom caiac polo pentru copii, traseu cu obstacole, 100 m – taxă de înscriere 50 lei (early bird).

  8. Dragon tug of war, echipă de 6 persoane (amatori mixt & profesioniști mixt) – taxă de înscriere 240 lei/ echipă (early bird). 

Concurenții care nu au propriul caiac sau placă SUP pentru probele individuale de caiac sau Stand Up Paddle pot închiria echipamentul de la club, pentru suma de 30 lei/persoană.

Formularul de înscriere, regulamentul și programul se găsesc pe pagina competiției, aici.

Premierea tuturor câștigătorilor va avea loc începând cu ora 13.30, în ParkLake Garden. În plus, toți cei înscriși vor putea participa la o tombolă cu premii surpriză din partea partenerilor. 

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practică cu ambarcaţiuni uşoare, ce folosesc diferite tipuri de vâsle nefixate. Caiacul este un sport care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, capacitatea de efort și atenția distributivă. Dragon Boat este o barcă lungă de 12 metri, în care vâslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un toboșar și ghidate de un cârmaci. Este un sport de echipă care dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, sincronizarea și atenția distributivă.

Partenerii competiției sunt: ParkLake, Auchan, Vulkan Sport, Green Adventure, Radio București FM, Inspirel.ro.

# # #

Înființat în anul 2017, Kayak Champions (ACS Nautic Titanii) este primul club sportiv de caiac – canoe din București care se adresează în egală măsură copiilor și adulților, sportivi de performanță sau sportivi amatori, inclusiv pentru persoanele vulnerabile.

Sub îndrumarea unor antrenori calificați, cu experiență internațională, se pot practica mai multe sporturi nautice la nivel de agrement sau competițional. Este vorba despre caiac sprint, disciplina olimpică a acestui sport, para-canoe, dar și caiac polo, caiac de tură, stand up paddle sau dragon boat. 

Clubul a organizat numeroase evenimente sportive printre care cantonamentul de pregătire al echipei naționale de caiac-canoe care a participat în anul 2018 la Youth Olympic Games, primul meci internațional de caiac polo din România susținut în compania echipei Marii Britanii, Turneul internațional de caiac polo București 2019 în compania echipei Israelului, Cupa Titan sau Cupa Danubius.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.