Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

JOURNEY TO PINKLand Eveniment caritabil multimedia | foto, video, jazz

0

Sâmbătă, 27 iunie 2015, orele 19.oo / Journey Pub București.

PINK land este ţara mea. O ţară în care nici chiar mama şi tata nu reuşesc să ajungă în fiecare zi, în fiecare moment. Dar se străduiesc. În ţara mea, în lumea mea, nu prea există ceea ce vedeţi voi în realitatea de zi cu zi. Dar vă asigur că şi aici e multă, multă lumină, multe zâmbete şi mai ales, foarte multă dragoste.

Pink sunt eu, Luca. Am 7 ani. Din nefericire, mai cu seamă pentru părinţii mei şi pentru cei apropiaţi, încă nu vorbesc, încă port Pampers, nu prea îmi place să mă joc cu jucăriile, fac lucruri repetitive, am nevoie de ajutor la îmbrăcat şi hrănit şi, trebuie să recunosc, nu prea ştiu să-mi comunic dorinţele. Pe de altă parte, sunt foarte prietenos, chiar şi cu străinii, sunt afectuos cu părinţii mei, şi, vă jur, înţeleg foarte multe lucruri!

Se pare însă că PINKLand există şi din cauza unei boli pe care o am. Aceasta se numeşte AUTISM. Şi ca să scap de ea, am nevoie de terapie. Deja urmez un program la un centru din Bucureşti, unde, ca să fiu sincer, îmi place foarte mult, pentru că acolo am mulţi prieteni. Copii care seamănă cu mine, dar şi nişte fete tinere, care m-au învăţat multe lucruri şi care, simt eu, mă iubesc.

Din păcate, terapia mea costă foarte mult. Cam 1000 de euro pe lună, iar părinţii mei abia dacă mai reuşesc să plătească această sumă de bani.

Îmi iubesc părinţii. Ei nici nu sunt aşa de siguri cât şi dacă… E drept, nici eu nu mă manifest ca un copil obişnuit. Nu-i îmbrăţisez des, nu-i prea pup decât dacă mă roagă frumos şi îi mângâi mai rar. Părinţii mei sunt tare trişti că nu vorbesc, că nu îmi pot spune poveşti, că nu mă pot învăţa anumite lucruri. Dacă voi fi ajutat în continuare, e posibil să şi vorbesc într-o zi. Şi să capăt multe alte abilităţi. Aşa că, dacă aveţi încredere în mine, ajutaţi-mă să continuu terapia!

Nu ştiu dacă voi părăsi vreodată definitiv PINKLand, însă cred că aş călători mai frumos prin univers dacă aş înţelege mai multe din viaţa pe care, până la urmă, o trăiesc alături de voi, şi nu de unul singur.

poze 3

————————————————————————————————————-

Evenimentul multimedia JOURNEY TO PINKLand este de fapt o seară în care părinţii lui Luca încearcă să ofere ajutor copilului lor, într-un mod oarecum atipic – prin artă.

Vă invităm să fiţi alături de ei, nu doar pentru cauza nobilă de a ajuta un copil aflat în dificultate, dar şi pentru a vă bucura de muzică, fotografie şi film. Biletul la eveniment este o donaţie pentru călătoria lui Luca dincolo de graniţele PINKLand.

CONCERT – MIRCEA TIBERIAN şi invitaţii săi – Toma Dimitriu şi Alexandru Olteanu – o serie de piano duets.

FOTO – 26 de fotografii ale Ioanei Tiberian, în format A3, printate pe suport foamboard, vor fi vernisate la Journey Pub în seara evenimentului şi puse la vânzare, banii obţinuţi fiind destinaţi pentru plata terapiei lui Luca. Despre lucrările sale, autoarea afirmă: ’’Toate aceste fotografii, realizate în mai bine de zece ani, reprezintă un umil şi foarte personal exerciţiu de explorare a perfecţiunii spirituale. Implicit, o căutare continuă a tot ceea ce ne lipseşte în viaţa lăuntrică: emoţie, miraculos, sublim, grandoare, gingăşie, balans, vigoare, echilibru. Dar şi o cufundare în întuneric. O compoziţie de lumi estetice pierdute, o viziune pe larg asupra unor trăiri bizare, o asumare a unor iluzii înduioşătoare, o acceptare a unor tristeţi depline.’’ Preţul fotografiilor variază între 60 şi 150 de lei.

FILM – 6 călătorii video-muzicale, semnate Ioana Tiberian. Despre semnificaţia acestora, apelăm la cuvintele renumitului regizor Werner Herzog, ale cărui filme vor apărea în două dintre montajele Ioanei. “It is not only my dreams, my belief is that all these dreams are yours as well. The only distinction between me and you is that I can articulate them. And that is what poetry or painting or literature or filmmaking is all about… and it is my duty because this might be the inner chronicle of what we are. We have to articulate ourselves, otherwise we would be cows in the field.

Vă aşteptăm, aşadar, să participaţi la o seară unică, în care să fiţi/să fim alături de Luca în PINKLand! Oricăruia dintre voi/noi îi este permis să îşi articuleze visele!

Bilet: 30 Ron

afis Journey to Pinkland

PARTENERI MEDIA:

B24Fun, Metropotam, Ed4Lead.ro, ChestiiUrbane.ro, Bookuria.info, RomaniaPozitiva.ro, Filme-carti.ro, Camelia Stan Photography, Povesticumiez.wordpress.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.