Jazz și improvizație cu The Necks – live, în premieră la București

0

Una dintre cele mai apreciate trupe australiene de avant-garde jazz, trioul The Necks concertează în premieră la București – vineri, 8 decembrie, de la ora 20, la Control Club.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Cunoscuți pentru improvizația artistică, atât în concerte cât și în studio, Chris Abrahams (pian), Tony Buck (tobe) și Lloyd Swanton (bas) creează împreună bucăți muzicale ce sfidează clasificările. Albumele lor conțin piese lungi, care se dezvăluie lent ascultătorului, hipnotizându-l cu ajutorul liniilor de bas. În 2017, LP-ul Unfold a fost desemnat „unul dintre cele mai importante albume avant jazz ”, de către revista Rolling Stone.

Cel mai nou release al trupei, al 19-lea album de studio, intitulat Travel, a fost lansat recent de Northern Spy.

Simplitatea înșelătoare a muzicii The Necks oferă noi interpretări la fiecare ascultare. Cu un melanj de avant-garde jazz, ambient & minimalist, trioul australian este o prezență unică în peisajul muzical actual.

“One of the greatest bands in the world!” – The New York Times

„Australia îi venerează încă din anii ’80 drept răspuns al jazzului la krautrock-ul celor de la Can, ori la versiunile orchestral-percusive ale genului promovate de Philip Glass. E de notorietate că grupul refuză adesea să-și cînte albumele în concerte, oferind experiențe proaspete și riscante în care spectatorul găsește puține ancore recognoscibile, obligat să navigheze prin momente irepetabile.” – Dilema Veche 

“A magic act masquerading as a piano trio, this Australian group delivers long-form improvisations that shift with such patient beauty that it casts a bit of a trance.” – Los Angeles Times

“Tonal, accessible, and yet profoundly challenging… The Necks are singular… Yielding things no one else does.” – The Wire

https://thenecks.com/

The Necks live : https://youtu.be/DFpWd1V__SI

Concertul The Necks de la București este organizat de Control Club cu sprijinul Liveland. Facebook event

Biletele, în valoare de 120 de lei, pot fi achiziționate online, pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-the-necks-control-club) și din rețeaua partenerilor Eventbook, precum și la Control Club, în seara evenimentului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.