Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria muzicii în 6 momente inedite, un curs marca Fundatia Calea Victoriei

0

Îți place să asculți muzică și ți-ai dori să cunoști momentele cheie din evoluția ei?

Vino la Fundatia Calea Victoriei joi 20 Octombrie, ora 19:00 la cursul de Istoria Muzicii, unde impreuna cu Radu Mihalache te vei bucura de 6 lectii de muzica inedite. Acestea vor fi însufleţite de audiţii, special selectate pentru a ilustra vremurile evocate.

istoria-muz

Cele 6 momente inedite sunt, în fapt, 6 figuri muzicale interesante, figuri care au contribuit la modelarea peisajului artistic din vremuri îndepărtate şi până în prezent. Marea majoritate a lecţiilor de Istoria Muzicii se rezumă doar la muzicile culte, însă noi vom întâlni săptămânile pe care le vom petrece împreună şi elemente din zona culturii de masă, totul prezentat într-o manieră cât se poate de relaxată.

De ce ne place să ascultăm muzică? Mai bine, de ce ne place să ascultătm un anumit tip de muzică? Cele 6 momente inedite ne vor ajuta să înţelegem mai bine de ce suntem atrasi de diferite stiluri de muzica:

1. Baude Cordier (c. 1380 – 1440) – fascinaţia muzicii medievale. O scurtă istorie a notaţiei muzicale şi filigranul creaţiilor din Ars Subtilior.
2. Claudio Monteverdi (1567 – 1643) – pasul dintre Renaştere şi Baroc. O scurtă istorie a apariţiei operei şi a ‘stile concertato’.
3. Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) – eternul Clasic. O scurtă istorie a genului simfonic şi a vieţii culturale vieneze.
4. Claude Debussy (1862 – 1918) – Modernism vs. Tradiţie. O trecere în revistă a ideilor muzicale de ‘fin de siecle’.
5. John Williams (1932) – fascinaţia imaginii în mişcare. O scurtă istorie a muzicii în universul cinematografic.
6. Led Zeppelin, Deep Purple, The Who, David Bowie, Kiss – O scurtă istorie a muzicii rock şi a artei comerciale.

Lector: Radu Mihalache
Data incepere: 20 Octombrie 2016
Ora curs: 19:00, Numar ateliere: 6; Frecventa: saptamanal, joi (o sedinta dureaza 2h)
Cost: 330 ron (total pentru 6 intalniri), Cost redus: (card fidelitate, studenti, pensionari) 300 ron (total pentru 6 intalniri)
Locul de desfasurare: Popa Soare nr 40, etaj 1, Bucuresti

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.