Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitaţie la poveşti cu români de elită. Dan Puric, 14 iunie 2011 la Cărturești!

0

Invitaţie la poveşti cu români de elită. În rol de povestitor – maestrul Dan Puric

Marţi, 14 iunie, începând cu orele 12:00, Liga Studenţilor Români din Străinătate încheie prima ediţie a proiectului „La poveşti cu români de elită” cu nimeni altul decât Dan Puric. Astfel, tinerii dornici de o sursă de inspiraţie sunt invitaţi la Librăria Cartureşti pentru a interacţiona cu maestrul Dan Puric şi a participa la ultima sesiune de mentoring din acest an universitar.

Liga Studenţilor Români din Străinătate te-a invitat începând cu luna martie  să stai la poveşti cu românii de elită, cu adevăratele exemple ale României, cu o seamă de oameni de maximă ţinută morală şi profesională, modele care ne legitimează existenţa în peisajul spiritual universal.

În luna martie, Liga Studenţilor Români din Străinătate a lansat un nou proiect „La poveşti cu români de elită”  proiect ce facilitează interacţiunea directă dintre modelele adevărate ale societăţii româneşti de astăzi şi elitele României de mâine. Astfel, din martie până astăzi, tinerii doritori să stea de vorbă într-un cadru informal cu oameni de succes au avut ocazia să îi întâlnească pe Sandra Pralong (Consilier pe probleme de gen şi societate civilă în cadrul Programului pentru Dezvoltare al Naţiunilor Unite Române), Alexandru Bălăşescu (antropolog pentru Renault Technologies), Georgiana Coşoveanu (Director Executiv la Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului), Marian Staş (Fundaţia CODECS pentru Leadership), Mike Costache (filantreprenor), Vlad Stan (antreprenor, angel investor), Niels Schnecker (Managing Senior Parner Schnecker van WYK & Pearson), Radu Oprea (Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România), Theodor Braşoveanu (Laureat al Galei Studenţilor Români din Străinătate 2010), Sorana Savu (CEO Premium Communication) şi Cosmin Alexandru (CEO B&P Brandivia). Am vorbit despre determinare şi încredere în forţele proprii, despre antreprenoriat şi lupta pentru idealuri, despre motivaţie şi puterea de a merge înainte.

Marţi, 14 iunie, începând cu orele 12:00 (librăria Verona, Cărtureşti), Liga Studenţilor Români din Străinătate încheie prima ediţie a proiectului „La poveşti cu români de elită”, alături de nimeni altul decât Dan Puric, ce îşi va împărtăşi experienţa de viaţă şi va dezvălui secrete din culisele unui om şi actor celor 40 de tineri care vor participa la sesiune.

Dan Puric a absolvit în 1978 “Liceul de arte Nicolae Tonitza” din Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi a activat la Teatrul din Botoşani (1983-1988), pentru că, apoi să fie angajat al Teatrului Naţional din Bucureşti. Prin talentul său remarcabil, prin dăruire şi expresivitate, Dan Puric s-a impus drept un nume cu rezonanţă printre marii actori români, întrucât este un artist complet, care abordează întreaga paletă a spectacolului de teatru: este actor, regizor, dansator, coregraf şi mim şi într-o nouă postură, cea de scriitor, publicând cărţile de cugetări “Cine Suntem” şi „Despre OMUL  FRUMOS” care ne îndeamnă la reevaluarea identităţii noastre.

Spectacolele sale (Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote) au fost reprezentate în mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt şi RTL Luxemburg. Numeroase premii şi nominalizări i-au adus în dar  recunoştinţa românilor dintre care menţionăm câteva: Premiul UNITER pentru teatru nonverbal2003, Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală – pentru promovarea artei scenice româneşti în străinătate (modalităţi de exprimare scenică), Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler – pentru servicii excepţionale în cultură, 2000.

Aşadar, marţi,14 iunie (12:00-14:00), in cadrul librăriei Verona, Cărtureşti (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1), 40 de tineri români vor avea ocazia să îl cunoască şi să discute direct, într-un mediu informal, cu maestrul Dan Puric. Participarea la eveniment este gratuită (în limita locurilor disponibile) şi se realizează prin completarea formularului online disponibil la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/spreadsheet/viewform?formkey=dDloSEZQQWJYeUhNX1N3ejNMZ2VQUmc6MQ#gid=0

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.