Intuiția, motor al succesului?

0

Simți că nu ai destulă încredere în instinctul tău? Vrei să recunoști oportunități pe care cei din jurul tău le ratează? Atunci spune prezent cursului Cum îmi folosesc intuiția? cu Lidia Ivan Calciu, de la Fundația Calea Victoriei.

Din 10 octombrie, ora 19:00, la atelierul online despre puterea intuiției vei analiza împreună cu ceilalţi cursanţi atât beneficiile, cât şi pericolele pe care le presupune intuiţia. Vei descoperi, în mod teoretic şi practic, modul în care funcţionează intuiţia.

Temele celor 4 întâlniri sunt:

Definiţia intuiţiei din punct de vedere psihologic: perspectiva cognitivă, analitică şi perspectiva neuroştiinţelor. Teoria gândirii inconştiente, perspectiva jungiană asupra intuiţiei, exemple de experimente psihologice legate de intuiţie, cazuistică legată de intuiţie: persoane publice, personaje literare sau din sfera cinematografiei.

Rolul intuiţiei în soluţionarea problemelor. Exerciţiu bazat pe desen, prin intermediul căruia poți observa cum intervine intuiţia în soluţionarea problemelor. Exemple de demersuri de tip intuitiv şi exemple celebre de insight-uri. Descoperiri ştiinţifice, cazuistică din sfera antreprenorială, din lumea sportivă.

Pericolele demersului de tip intuitiv: tipologii de erori cognitive şi decizionale. Moduri în care pot fi evitate.

Circumstanţele în care utilizarea intuiţiei este superioară demersului de tip conştient, critic, raţional. Exemple din literatura de specialitate, exerciţii de stimulare a încrederii în propria intuiţie.

Mai multe informații despre acest curs și înscrieri aflați de aici.

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.