Tehnica de meditație pe care o vom aborda în acest atelier este o tehnică folosită aproape în toate tradițiile spirituale. Deși titlul menționează budismul, meditația nu este budistă, creștină, yoghină sau sufită, ea este naturală, umană și nu necesită nicio credință religioasă. Tradiția budistă Theravada este însă cea care a pus cel mai mare accent pe această practică pe calea cunoașterii de sine și am menționat-o în titlu pentru a sugera imediat, cititorului informat, despre ce este vorba.
Acest atelier se adresează tuturor celor interesați de cunoașterea interioară, de disciplina minții, celor pasionați de adevăr sau care pur și simplu vor să afle ce fac oamenii ăia, prin filme, când stau turcește și cu ochii închiși :). Vom lucra, în principiu, cu atenția la respirație pentru a permite accesul către liniștea și claritatea interioară.
Efectele benefice ale meditației au fost descoperite și de către cercetările științifice. Astfel că această practică a fost încorporată de psihoterapia modernă, dovedind efecte deosebite pentru eliminarea stresului, a anxietății și pentru obținerea unei stări de bine generale.
Cu cine?
Vlad Dogărescu are 29 de ani și este pasionat de cunoașterea și dezvoltarea interioară. Practică meditație și yoga de 8 ani ( în viața asta 🙂 ) și a călătorit în India și Nepal pentru a afla direct de la sursă despre aceste practici spirituale. Este psihoterapeut (în formare) și programator web, iubește contrariile și nu crede în vieți anterioare.
Cu ce?
Este important să aveți la voi sinceritatea, entuziasmul, acceptarea, gândirea liberă și compasiunea. Puteți, fără grijă, să vă lăsați acasă prejudecățile și judecățile care nu vă aparțin și să nu vă speriați dacă nu le mai găsiți la întoarcere.
Veniți cu haine lejere.
Când, unde?
În mansarda incubator107, pe Str. Traian, nr. 107.
Marți, 8 ianuarie 2013 de la 19:00 la 21:00
Marți, 15 ianuarie 2013 de la 19:00 la 21:00
Marți, 22 ianuarie 2013 de la 19:00 la 21:00
Marți, 29 ianuarie 2013 de la 19:00 la 21:00
Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă curajos aici , înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.
Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 120 lei pentru întreg atelierul sau 30 lei pentru fiecare întâlnire.
Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.